Sjećanje na Ivu Robića u Gervaisu

GLAZBENI DANI HRT-a Večer za pamćenje uz vječne hitove Mistera Morgena

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Robićeve evergreene na svoj su način, uz pratnju Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem dirigenta Mirona Hausera, u Centru Gervais predstavili Jacques Houdek, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Victoria Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Dražen Turina Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljan, Gelatto Sisters i Ana OpačakOPATIJA  Uz koncert pod nazivom »Samo jednom se ljubi – sjećanje na Ivu Robića” danas je u Opatiji, u Centru Gervais, započela dvodnevna manifestacija Glazbeni dani HRT-a koja završava sutra kada će se u Sportskoj dvorani »Marino Cvetković« održati Dora, odnosno izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.


U čast legendi nad legendama, znamenitom Misteru Morgenu, ali i dugogodišnjem stanovniku Opatijske rivijere Ivi Robiću koji je živio u Ičićima, upravo u toj voljenoj Robićevoj Opatiji kojoj je posvetio neke od najljepših pjesama, održan je svečani koncert.


No, kreatori samog programa na čelu s urednicom Snježanom Nožinić i redateljem Sinišom Bulajićem, a kojega su zahvaljujući kamerama HRT-a svi mogli pratiti u direktnom televizijskom prijenosu, priznali su da je odabrati one pjesme koje će Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom dirigenta Mirona Hausera izvesti, bilo iznimnio teško.


Marko Tolja /Snimio Roni BRMALJ


Marko Tolja /Snimio Roni BRMALJ

One su naime – jedna bolja od druge, a sinoć su ih ne samo opatijskoj, već i publici diljem zemlje, na svoj način predstavili Jacques Houdek, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Victoria Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Dražen Turina Šajeta i djevojčica Klara Srok, Ivana Srbljan, Gelatto Sisters i Ana Opačak.


Robiću u spomen, jer uskoro se, 9. ožujka, obilježava dvadeseta obljetnica njegove smrti, program je vodio Robert Ferlin i na svoj nezamjenjiv način još dodatno obogatio ovaj koncert koji je okupio mnogobrojnu publiku koja je slavnome pjevaču i autoru iznimne karijere došla odati počast i uživati u besmrtnim hitovima.


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u subotu!