Samoana

Glazbena senzacija s otoka Samoe videospot za prvi singl na hrvatskom jeziku snimila na otoku Krku

Ivana Kocijan

Samoana / Foto promo

Samoana / Foto promo

Pogledajte Samoaninu "Kuću od neba i sunca"Glazbena senzacija Samoana predstavila je pjesmu “Kuća od neba i sunca”, prvi singl na hrvatskom jeziku.


– “Kuća od neba i sunca” bila je pravi zbor za prvi službeni singl kojim ćemo se predstaviti na hrvatskom jeziku. Ima mediteransku notu, jednostavna je, a prenosi jaku poruku da su sreća i ljepota u jednostavnosti života, da je nekad manje zaista više i da je dom tamo gdje je srce.


Možeš obići cijeli svijet, ali ono što zaista trebaš najčešće je ispred tebe cijelo vrijeme, objasnila su braća Christian i Austin s pacifičkog otoka Samoe koje hrvatska javnost poznaje i prati od 2018. godine kad se simpatični dvojac poznat pod umjetničkim imenom Samoana na jedinstven način ušuljao na hrvatsku glazbenu scenu izvedbom pjesme “Nije u šoldima sve” prije finala Svjetskog nogometnog prvenstva.

Izvrsnim poznavanjem hrvatskog jezika, kulture, običaja i te sjajnim izvedbama hrvatskih pjesama postali su prava senzacija. Christian Malietoa Brown i Austin Malietoa Brown žive na Novom Zelandu, no dobar dio godine provode na nastupima diljem Lijepe Naše.


Prvi službeni singl na hrvatskom jeziku za njih je ostvarenje snova i emotivno su vezani uz poruku pjesme budući da uz Samou i Novi Zeland, trećim domom zovu upravo Hrvatsku koja im je toliko pružila.


Pjesma je posvećena cijeloj hrvatskoj dijaspori koja je otišla u potrazi za boljim životom, no u srcu zna da je najveća sreća tamo gdje je dom, u toj “skromnoj kući od neba i sunca”.


Pjesmu prati videospot snimljen pod režiserskom palicom Nevija Smajića i Marija Borščaka na otoku Krku gdje su dečki prošle godine proveli puno vremena.


Pjesma je izdana u suradnji Croatia Recordsa i Rubikon Sound Factoryja, iza stihova i glazbe stoji Jacques Houdek, dok aranžman i produkciju potpisuje Rubikon Sound Factory.


– Pjesma “Kuća od neba i sunca” prvotno je napisana za mog neprežaljenog prijatelja Vinka Cocu. Inspiriran morem, prirodom i prekrasnom Dalmacijom napisao sam pjesmu koja govori o pravoj ljubavi koja je, silom prilika, razdvojena, a porukom podsjeća da je za pravu sreću potrebno zaista malo, otkrio je Jacques.