Kanfanar

DVIGRAD BLUES FESTIVAL Fešta za sve gušte

Edi Prodan

Snimio Edi PRODAN

Snimio Edi PRODAN

Dobre nastupe održali su Riccardo Staraj & Midnight Blues Band i Edi East Trance Blues te na kraju, kao zvijezde prvog kanfanarskog blues okupljanja, u odličnom fusionu, engleski glazbenik Ian Sieagl i talijanski Mike Sponza. Nastupili su još i Vervet, Tomislav Goluban te Harp Explosion iz Vinkovaca te Paljarica predvođena Mauriziom Mirkovićem 


Prvi Dvigrad blues festival koji je Udruga Gustafi organizirala u srcu Kanfanara, na popularnoj Placi uspio je u svim segmentima. Ponajprije dakako u onom glazbenom koje se odvijalo na dvije pozornice – manjoj za izvođače koji od instrumenata koriste u pravilu smo usne harmonike, ili veće na kojoj su jako dobre nastupe održali Riccardo Staraj & Midnight Blues Band i Edi East Trance Blues te na kraju, kao zvijezde prvog kanfanarskog blues okupljanja, u odličnom fusionu, engleski glazbenik Ian Sieagl i talijanski Mike Sponza koji su se upoznali i zbližili u zagrebačkom BP Clubu. Nastupili su još i Vervet, Tomislav Goluban te Harp Explosion iz Vinkovaca te Paljarica predvođena Mauriziom Mirkovićem.

Foto galerija: Dvigrad blues festival Foto: Edi Prodan
Iako je, “po starinski”, okupljanje bilo smješteno između podneva i zalaska sunca, ni tu nije bilo problema, posjetitelji su i taj element “Dvigrada” jako lijepo primili.
I baš onako kako je to zamislio Edi Maružin, koji je festival ujedno i izmislio, atmosfera je bila baš kao na nekadašnjim, starinskim feštama, ali ne nužno američkog juga s kojeg blues dolazi. Ovog puta sjajnu blues atmosferu stvorio je jug Istre na koji je stigao i veliki broj gostiju iz čitave Hrvatske kao i susjednih zemlja – u obližnjem Rovinju turista je i dalje jako veliki broj. Među posjetiteljima je bilo gostiju svih dobnih skupina među kojim se stvorila odlična atmosfera povezanosti, a mora se priznati da je u dobrom bluzu uživao i jako veliki broj kućnih ljubimaca, “breki” svih pasmina cupkali su zajedno sa svojim gospodarima.Održavanju festivala pomogli su Istarska županije i Općina Kanfanar kao i TZ Istarske županije te Zajednica Talijana Mošćenička Draga.
Ulaz je bio besplatan dok se prije dolaska na Placu vrlo predano i pedantno obavljala epidemiološka evidencija. Sudeći po osmijesima posjetitelja obolio sasvim sigurno nitko nije, ali su zato nakon konačno jednog dobrog koncertnog druženja – ozdravili mnogi.