Producenti iz Hrvatske

DIO SVJETSKE POZORNICE Popularni britanski pjevač Mika snima novi videospot na riječkim ulicama

Katarina Blažević

Popularni pjevač Mika (u mantilu) na snimanju spota u centru Rijeke / Snimio Marko GRACIN

Popularni pjevač Mika (u mantilu) na snimanju spota u centru Rijeke / Snimio Marko GRACIN

Osim kod Principija, spot se danas snima i u konobi Skradin u Vodovodnoj ulici, na Senjskoj obali, kao i u kompleksu Rikard Benčić. Producenti ovoga spota podrijetlom su iz Hrvatske te su se u izboru između Havane i Rijeke ipak odlučili za hrvatsku obaluBritanski pjevač libanonskog podrijetla koji nastupa pod imenom Mika u ovim trenucima snima svoj novi videospot na riječkim ulicama. Upravo kod Galerije Principij smo ga i mi uspjeli uhvatiti u ranim popodnevnim satima.


Snimio Marko GRACIN


Snimio Marko GRACINOsim kod Principija, spot se danas snima i u konobi Skradin u Vodovodnoj ulici, na Senjskoj obali, kao i u kompleksu Rikard Benčić. Producenti ovoga spota podrijetlom su iz Hrvatske te su između Havane i Rijeke odabrali Rijeku. 

– Tražili su mediteransku luku za snimanje spota pa su prvo htjeli Havanu, ali mi smo predložili Rijeku jer smo supruga i ja iz Hrvatske, iako živimo u Londonu. Spot je baziran u pedesetima dok su umovi bili zatvoreni prema svemu što je danas normalno i prihvaćeno, rekao je producent Domagoj Bunjevac. 


 


Videospotom se nastoji širiti ljubav i tolerancija prema seksualnim manjinama, a obožavatelji popularnog pjevača u novoj pjesmi i spotu će moći uživati krajem rujna.


Nina Majcan Šprajc, inače ‘location manager’, zadovoljna je što Hrvatska, ali i Rijeka, rastu u smislu filmske i glazbene produkcije. 


– Rijeka postaje dio svjetske pozornice i trend snimanja sve više raste u Hrvatskoj, sve je više filmskih produkcija te se i u Rijeci možemo pohvaliti da stasamo u “film friendly lokaciju”, rekla je Nina Majcan Šprajc dodavši da je režiser ovoga spota već poznati Wiz koji je radio spotove i za Davida Bowiea.