U Tvornici kulture

Bullet For My Valentine ponovno u Zagrebu 12. veljače 2022.

Hina

FOTO/IG @bfmvofficial

FOTO/IG @bfmvofficial

Veljača u znaku dobre glazbeBritanski metalcore veterani Bullet For My Valentine ponovno će nastupiti u Zagrebu 12. veljače 2022. godine u Tvornici kulture, u sklopu svoje svjetske turneje u povodu izlaska sedmog studijskog albuma ovog listopada, najavio je organizator koncerta.


Velški bend na sceni je već 23 godine, karijeru su počeli svirajući obrade Nirvane i Metallice. Prvim albumom “The Poison” iz 2005. godine definirali su moderni metalcore zvuk u Britaniji.


Ugledni glazbeni magazini nekoliko su im puta dodjeljivali svoje nagrade, od kojih se ističu nagrada “Metal Hammera” za najbolji britanski bend i trostruka titula najboljeg britanskog benda magazina “Kerrang!”.
O veličini Bullet For My Valentine govori i to što su ih njihovi nekadašnji idoli poput Iron Maidena i Metallice pozivali kao goste na svoje turneje.


Dosad su prodali više od tri milijuna albuma, a svoj će sedmi predstaviti i u Zagrebu. Novi je album nazvan po samom bendu, a prema najavama bit će to njihovo najžešće i najsnažnije izdanje. Prvi singl s tog albuma, “Knives”, objavljen je prije mjesec dana.


Bit će to drugi koncert Bullet For My Valentine pred zagrebačkom publikom, prvi su održali u Boogaloo Clubu 2. travnja 2019. godine.