Celtic Caffe Bard

Riječki bend Valovi predstavio spot za pjesmu ‘San’

Katarina Bošnjak

Screenshot

Screenshot

Video spot za pjesmu „San“ snimili su mladi studenti filma, uz režiju i montažu kolege im, Mile Božičevića, a takozvani "do it yourself" projekt itekako je nadišao „diy“. Odmah nakon premijere, video spot objavljen je i na njihovom Youtube kanalu "Valovi Bend", gdje se sada službeno može pogledati
Večeras s početkom u 20 sati u legendarnom Celtic Caffeu Bard članovi riječkog indie rock banda Valovi održali su premijeru njihovog prvog spota, a u isto se vrijeme po prvi put javno slušao album prvijenac naziva „Svalbard“. Slušao se indie rock i s članovima benda družilo uz pivo koje je bendovski lajtmotiv.


Valovi su nastali sasvim slučajno, kada su glazbenici Željko Drakulić, Mauro Matešić i Filip Starčević iz nekadašnjih Senzorza i Droida početkom 2018. godine pozvali na probu Gorana Bonetu koji je prije svirao u Kraju Programa. Vrlo laganim tempom, tri godine kasnije nastao je prvi album, a s njime i prvi spot. Bend je do sada odsvirao svega dva koncerta, a u planu im je ove zime snimiti nekoliko novih pjesama te kada prilike dopuste odsvirati i pokoji koncert.

Video spot za pjesmu „San“ snimili su mladi studenti filma, uz režiju i montažu kolege im, Mile Božičevića, a takozvani “do it yourself” projekt itekako je nadišao „diy“. Odmah nakon premijere, video spot objavljen je i na njihovom Youtube kanalu “Valovi Bend”, gdje se sada službeno može pogledati. 


– Iako sam prije radio na drugim projektima, ovo mi je prvi glazbeni spot koji sam uspio napraviti s kolegama s faksa. Moja bolja polovica osmislila je radnju tako da se uklapa uz pjesmu, a ono što je na kraju bitno jeste da se Valovima sviđa, kazao je Mile. 
Kao što na to i sam tekst pjesme ukazuje, radnja video spota je ljubavne tematike i miješaju se san i java. Glavni glumac, Matej Lesi, tumači ulogu mladog dečka koji u svojoj zgradi često sreće mladu susjedu, s kojom naposlijetku prohoda, no kasnije shvati da je sve bio samo san. U ulozi cure našla se studentica Lauryn Čović, snimatelj je Max Kostelac, a spot koji je istovremeno sretan i tužan odiše indie energijom.