Open air koncert

Bajaga & Instruktori nastupaju 14. svibnja na Velikom jarunskom jezeru

Hina

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAK

Kao predgrupa će nastupiti Sacher, bend kojeg je oformio osnivač Haustora i Vještica te jedan od vodećih aktera novog vala Srđan SacherBajaga & Instruktori vraćaju se 14. svibnja u Zagreb, gdje će održati open air koncert na Velikom jarunskom jezeru, najavio je organizator koncerta Boogaloo Zagreb.


Momčilo Bajagić Bajaga glazbenu karijeru započinje već kao tinejdžer u grupi TNT 1974. godine, a četiri godine kasnije postaje članom Riblje Čorbe s kojima provodi šest godina, unutar kojih su objavili pet albuma.


Debitanski solo album „Pozitivna geografija“ objavljuje 1984. godine, na čijoj promociji spletom okolnosti nastaju i Instruktori. Album je iste godine proglašen albumom godine, a Bajaga osvaja titulu rokera godine.
Trideset i devet godina kasnije, Bajaga iza sebe ima bogatu kantautorsku i diskografsku ostavštinu. Pjesme „Zažmuri“, „Kad hodaš“, „Tišina“, „Tamara“, „Sa druge strane jastuka“, „Život je nekad siv, nekad žut“ ili „Od kad tebe volim“ samo su djelić glazbene liste koja je obilježila mnoge generacije.


Veza između Bajage i Zagreba čvrsta je i postojana kao i prvog dana, kada je upravo u Kulušiću 1984. održao prvi koncert kao Bajaga i Instruktori, a 14. svibnja na Velikom jezeru na Jarunu, publika će imati priliku iznova proživjeti tu glazbenu listu uživo.


Kao predgrupa će nastupiti Sacher, bend kojeg je oformio osnivač Haustora i Vještica te jedan od vodećih aktera novog vala Srđan Sacher.