Royal School of Film and Television Production

George Clooney s prijateljima pokreće filmsku školu za tinejdžere

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Hollywood pokušava uvesti više pripadnika manjina u svoje redove od skandala #OscarSoWhiteAmerički glumci George Clooney, Kerry Washington i Don Cheadle zajedno otvaraju školu u kojoj će tinejdžere učiti filmskoj djelatnosti i time pokušati uvesti raznovrsnost u hollywoodsku produkciju.


Cilj škole koja bi s radom trebala početi 2022. jest uvesti raznovrsnost u industriju zabave otvarajući vrata prema dobro plaćenim poslovima za koje inače ne postoji formalni put.


„Naš cilj je bolje reflektirati raznolikost naše države“, priopćio je Clooney u ponedjeljak.
„To znači stvaranje srednjoškolskih programa kojima će se mladi ljudi učiti upravljati kamerom, montirati i koristiti vizualne efekte i zvuk i sve druge karijerne prilike koje ta industrija nudi“, dodao je američki glumac.


Royal School of Film and Television Production bit će smještena u dominantno latinoameričkoj četvrti Westlake.


Profesori će imati pristup filmskim profesionalcima, a učenici će uz stažiranje i akademske programe imati i praksu.


U upravnom odboru će sjediti Clooney, Washington, Cheadle, Mindy Kaling, Eva Longoria i trio producenata, a oni će pokriti i 20 posto prvotnog proračuna vrijednog 7 milijuna dolara.


Hollywood pokušava uvesti više pripadnika manjina u svoje redove od skandala #OscarSoWhite (Oscari tako bijeli) iz 2016. godine. Ta je inicijativa dobila dodatni zamah prošle godine nakon što je pokret Black Lives Matter potaknuo širu raspravu o rasizmu u američkim institucijama.