Uputio pismo

George Clooney poziva medije da ne objavljuju fotografije njegove djece: ‘Oni nisu javne ličnosti’

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

"Ne možemo zaštiti našu djecu ako ih bilo koja publikacija stavi na naslovnicu", kaže glumac.Glumac George Clooney pozvao je medije da ne objavljuju fotografije njegove djece kako ih ne bi doveli u opasnost.


Clooneyeva supruga Amal svjetski je poznata odvjetnica za ljudska prava i često pred sud izvodi zločince, što njihovu djecu čini potencijalnom metom osvete.


“Priroda posla moje supruge izaziva konfrontacije s terorističkim skupinama zbog čega poduzimamo sve mjere opreza kako bi nam obitelj bila sigurna”, kaže Clooney u pismu koje je objavio Variety.
“Ne možemo zaštiti našu djecu ako ih bilo koja publikacija stavi na naslovnicu”.


Holivudska zvijezda pismo je adresirala na “Daily Mail i druge publikacije”. Pojasnio je da ga je na pismo potaknulo to što je u medijima vidio objavljene fotografije jednogodišnje kćeri glumice Billie Lourd.


Billie Lourd je kći pokojne glumice Carrie Fisher. 


“Ja sam javna ličnost i prihvaćam da su intruzivne fotografije cijena koju moram platiti za obavljanje svoga posla, ali naša djeca to nisu”, kaže se u pismu.


“Nikad nismo prodavali fotografije naše djece, nismo ih objavljivali na društvenim mrežama i nikada to ne činimo jer bismo na taj način njihove i naše živote doveli u opasnost. Ne u paranoidnu opasnost, nego u stvarnu opasnost, sa stvarnim posljedicama”, napisao je.


“Nadamo se da se slažete s tim da potreba prodaje oglasa nije veća od potrebe da nedužna djeca ne postanu mete osvete”, istaknuo je.


Amal i George Clooney imaju blizance stare četiri godine.


Clooney je već imao prijepore s Daily Mailom, britanskim tabloidom koji je svoje agresivno novinarstvo o slavnim osobama uspješno plasirao u Sjedinjenim Državama populističkom online verzijom.


Glumac je 2014. optužio list zbog izmišljenog članka o tomu da se njegova buduća punica protivi predstojećem braku s Amal.


Uredništvo se tada ispričalo, a Clooney se na isprici zahvalio, no poručio je da ispriku ne prihvaća.