Pokret "Free Britney"

Frka oko Britney: Njezin otac tuži pokret koji ju želi “osloboditi”. Iz pokreta tvrde da joj krši prava

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

"Britneyin tim briše pozitivne komentare na Instagramu i ostavlja negativne komentare kako bi zadržao iluziju da joj treba pomoć. To mora biti kršenje ljudskih prava"LOS ANGELES – Skrbništvo koje nadgleda osobni život i karijeru Britney Spears tužilo je kreatora bloga posvećenog pop zvijezdi te nastoje da se povuče pokret “Free Britney”, koji navodi kako je pjevačica pod kontrolom protiv njezine volje, a koji stoji iza bloga.


U tužbi podnesenoj u Los Angelesu navodi se da je Anthony Elia, koji vodi internetsku stranicu Absolute Britney, lažno tvrdio da je skrbništvo koje je odredio sud upao na Britneyin Instagram račun kako bi je učinili problematičnijom i učinili da izgleda kako joj je potrebna pomoć više nego što zapravo jest.


“Vrijeme je da teorije zavjere o dobrobiti Britney Spears i pokretu “Free Britney” prestanu, navodi se u tužbi.
Blog i njegovi računi na društvenim medijima odigrali su ključnu ulogu u fenomenu “Free Britney”, skupini obožavatelja koji na društvenim medijima i javnim prosvjedima kažu da pjevačicu kontrolira njezin otac Jaime, koji je njezin skrbnik, te da je pjevačica potajno tražila pomoć da se oslobodi oca.


U tužbi se navodi da je Elia širio lažne i zlonamjerne informacije na internetu o Britney, njezinu skrbništvu i njezinu timu, uključujući i to da su joj oni najbliži naudili te da ne djeluju u njezinu najboljem interesu.”


Skrbništvo je za Britney osnovano prije 11 godina za vrijeme njezina vrlo javnog kraha i od tada je aktivno, prenosi Fox News.


U posljednje vrijeme skrbništvo fanovi sve više napadaju, a sama Britney u javnosti nije dala komentare iz kojih bi se dalo zaključiti što točno misli o njemu.


“Britneyin tim briše pozitivne komentare na Instagramu i ostavlja negativne komentare kako bi zadržao iluziju da joj treba pomoć. To mora biti kršenje ljudskih prava”, jedan je od argumenata Free Britney pokreta.