TOP.HR MUSIC AWARDS

Franka Batelić drugu godinu zaredom izvođačica godine

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Pobjednici u devet kategorija nagrađeni su prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisimaDodjela glazbenih nagrada Top.HR Music Awards otkrila je tko su najuspješniji glazbenici u protekloj godini. Statuom Steklarne Rogaška okrunjeni su sljedeći izvođači: pjesmom godine proglašen je hit »Mali krug velikih ljudi« u izvedbi Massima Savića, muški izvođač godine je Marko Kutlić, ženski izvođač godine, drugu godinu zaredom je Franka Batelić, grupa godine je Pavel, novi izvođač godine je Nika Turković, najprodavaniji domaći album je »Sretan put« Mije Dimšić, najprodavaniji inozemni album je »Future Nostalgia« britanske glazbene zvijezde Due Lipa, streaming singl je godine »Ne boj se« Marka Perkovića Thompsona, a streaming izvođač godine Dino Merlin.


Foto: PR


Top.HR Music Awards održan je s dviju lokacija – iz najsuvremenijeg televizijskog studija RTL-a te iz studija u Jadran filmu, ali ove godine nažalost bez publike. Aktualna epidemija koronavirusa dovela je glazbenu scenu u najneobičniju situaciju kada su svi bili onemogućeni da održavaju koncerte, no unatoč tome, mnogi od njih su tijekom protekle godine stvarali nove pjesme koje će ostati kao svjedok tog vremena. Svečanu dodjelu putem videoveze uveličala je trenutačno jedna od najpopularnijih svjetskih glazbenica – Dua Lipa, koja je osvojila nagradu u kategoriji Najprodavaniji strani album, odnosno Strani izvođač godine.


Dodjelu nisu propustili niti Dino Merlin, Massimo, Radojka Šverko, Zorica Kondža, Damir Urban, Opća opasnost, Nika Turković, Franka Batelić, Mia Dimšić, članovi grupe Pavel, Marko Kutlić, ansambl Lado, Matija Cvek. Svi su se zajedno kroz nastupe Marka Tolje i Ivane Kindl prisjetili i velikog Rajka Dujmića i Krunoslava Kiće Slabinca.


Foto: PR
Podsjetimo, Top.HR Music Awards glazbena je nagrada u organizaciji Hrvatske diskografske udruge i RTL-a, a predstavlja jedinstveno glazbeno priznanje na domaćoj sceni. Pobjednici u devet kategorija nagrađeni su prema preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima


Foto: PR


Dodjelu nagrada i ove godine su vodili Ana Radišić i Tomislav Jelinčić, dok je doajene hrvatske glazbe u studiju Jadran filma ugostila Edita Misirić Vrkljan. Na kraju su svi izrazili nadu da će uskoro ponovo zapjevati pred svojom vjernom publikom, jer glazba je njihov život.