Radijski show "Trbuhozborci"

Fodor bi u Rijeci rado kuhao s Kekom

Siniša Pavić

Trbuhozborci su svojevrsna ležerna društvena kronika tjedna, a servira se svake subote uživo u eteru HR2ZAGREB  Drugi program Hrvatskoga radija u novu je sezonu krenuo ni manje ni više nego, kako se poručuje, s prvim pravim radijskim gastro talk-showom. Ime mu je »Trbuhozborci«, voditelji su Mirko Fodor i Andro Tomović, a receptura jednostavna.


Uz voditelje, valja dovesti poznatoga gosta koji će pribaviti najsvježije namirnice, nakon čega slijedi »kuhanje« subotnjeg ručka u najširem smislu riječi, i to za štednjakom uglednih objekata na atraktivnim gradskim lokacijama. Gosti su, kako nam reče Mirko Fodor, poznate osobe iz javnog, a to hoće reći, kulturnog, društvenog, političkog, znanstvenog, estradnog ili sportskog lonca. Priprava ručka samo je dobar povod i okvir za razgovor o najrazličitijim temama.


  – Priča se neobavezno: o gastro-enologiji, vikend planovima, prehrambenim navikama gosta, njegovoj ili njegovom životu i radu, »vrućim krumpirima«, odnosno temama od lokalnog ili globalnog značaja. Trbuhozborci su, dakle, i svojevrsna ležerna društvena kronika tjedna, a servira se svake subote u isto vrijeme, od 11 do 12.30 sati, uživo, u eteru HR2. Dobar tek! – poručuje Fodor.  

Nakana je da se kuhanje u čim većoj mjeri dogodi na lokacijama diljem Hrvatske, zašto ne i u gradovima Primorsko-goranske županije. Stoga Fodor poziva na suradnju sve zainteresirane ugostitelje Rijeke, Opatije, županije. Što se pak možebitnih gostiju tiče, recimo onih koje bi bilo zgodno čuti dok kuhaju u Rijeci, Fodor nam je na prvu spomenuo Damira Urbana, Matjaža Keka, nogometaše Rijeke…