Novi uradak

Filomena Puljiz: Mlada Solinjanka videospot za novu pjesmu snimila u riječkoj Harteri

Edita Burburan

Foto: Promo

Foto: Promo

U razgovoru pjevačica otkriva sve o svojim riječkim doživljajima i budućim planovimaFilomena Puljiz, mlada Solinjanka koja je prije dvije godine opčinila Matu Rimca i njegove svadbene uzvanike, ponovo se oglasila novom pjesmom i videospotom.


Novi glazbeni uradak naslovljen »Body« vizualizaciju je dobio u riječkoj Harteri, a glazbeni dio dovršen je u Los Angelesu na mikserskom pultu glasovitog Davea Kutcha koji je radio i s Lady Gagom.


U kratkom razgovoru pjevačica otkriva sve o svojim riječkim doživljajima i budućim planovima koji uključuju i njezin povratak glumi.


Foto: Promo

Foto: Promo


Nedavno ste objavili spot za pjesmu »Body«. Možete li nam reći kako je sama pjesma nastala? Dio ste odradili i u LA-u, zar ne?
– »Body« je nastala prvenstveno u Zagrebu u glazbenom studiju producenta Domagoja. Taman sam u to vrijeme prekinula dugogodišnju vezu i umjesto da se bacim u crnjake, odlučila sam s Almom Cormier napraviti pjesmu pozitivne ljubavne tematike u kojoj je dvoje jedno. Kad smo sve osmislili, Domagoj je odlučio poslati u LA Daveu Kutchu, koji radi s Lady Gagom, jer je on »tata mata« za miks i mastering.


Zadovoljna komentarima


Spot ste snimali u Rijeci, u našoj kultnoj Harteri. Kako ste došli na ideju da snimate baš tamo?


– Na ideju za lokaciju došao je Val Pulić, mozak operacije zvane »snimanje spota«. Poslao mi je slike lokacije, kojima sam bila oduševljena, i to je bilo to.


Za vrijeme boravka u Rijeci jeste li zapazili nešto što vam se posebno svidjelo, što vas se dojmilo?


– Nažalost, taj dan Rijekom nismo uspjeli ni prošetati kako smo htjeli i planirali jer je bilo radno. Nešto što nas se dojmilo bili su mladi policajci iz Rijeke koji su došli u obilazak Hartere i dali nam podršku kao mladim umjetnicima. To je stvarno bio lijep znak i uvjerenje kako bez obzira na to čime se bavite i koliko različitosti je među svima nama, kad se radi nešto odsrca, to će svi podržati.


Kako je stvarati u južnijem okruženju? Naime, Solinjanka ste, nastupali ste na splitskom festivalu, odnijeli nagradu, no vaša pjesma nije karakteristična za mediteranski melos koji imaju tamošnji izvođači?


– Kao cura s juga mogu reći kako sam vrlo, vrlo zadovoljna komentarima. Budimo realni, nažalost, dalmatinski melos više nema toliku snagu kao prije. Sve je to jedna stara slava i mi mladi moramo ići ukorak s vremenom, gledati što naši vršnjaci koji nam dolaze na svirke žele čuti. Svi mladi žele nešto plesno, što ima ritam. Ipak, možda se nađe neka dalmatinska pjesma, meni za dušu. Imam ih nekoliko u škafetinu, tako da se nikad ne zna.


Foto: Promo

Foto: Promo


Whitney i Beyonce


Volite Beyonce i Whitney Houston. Što vas privlači u njihovim izvedbama?


– Whitney Houston je glas nad svim glasovima. Njezinih prvih 15 godina karijere su wow, od glasa, tehnike, emocije… Njezin me glas potaknuo da se bavim ovime čime se bavim. Nema osobe koja mene poznaje a da ne zna koliko sam opčinjena tom ženom, ona je stvarno imala anđeoski glas.


Beyonce je netko u koga se ugledam što se tiče discipline. Mislim da nema umjetnika s boljom radnom tehnikom i disciplinom. Glas za desetku, nastupi za stotku, predanost tristo posto, pa zbog svega toga kapa dole za Queen B.


Kao djevojčica svirali ste trubu, svirate li je i danas?


– Nažalost, ne sviram. Shvatila sam da mi je to greška kad sam došla na Berklee, uzela sam je nekoliko puta u ruke, no izgubila sam ono nešto za trubu. Obožavala sam je. Nažalost, sredina u kojoj se nalazimo ne pogoduje baš četrnaestogodišnjoj djevojčici koja želi svirati trubu. Dosta je bilo i ruganja vršnjaka, zbog čega izgubiš volju. No, za prolivenim mlijekom se ne plače, tako je trebalo biti.


Kakvi su vam planovi? Planirate li se baviti još nečim osim glazbom?


– Osim glazbe tu su uvijek bili ples i gluma. To troje ide skupa. Uz to i treniram, jer u zdravom tijelu je i zdrav duh, tako se nadam kako će se iz svega nešto izroditi.


Foto: Promo

Foto: Promo


Zanimala vas je i gluma, pohađali ste radionice Elvisa Bošnjaka?


“Gluma je bila moj prvi izbor. U srednjoj školi sam se dosta tražila. Išla sam i na Lidrano, gdje sam dobila potporu naših splitskih glumaca da odem na dramsku akademiju. Htjela sam se tu u Splitu upisati, išla sam kod Elvisa na play dramu, pripremala se, no uzela me glazba sebi, onako sebično, i gluma se malo zapustila. Od ove godine počela sam ponovo raditi na glumi i pohađala radionice i satove Adama Findleyja. On mi je velika podrška i nagovara me da se odvažim na studij glume u New Yorku, a sad, vidjet ćemo što će biti.”