Gal Gadot

Zvijezda filma “Wonder Woman” u novoj ulozi: Utjelovit će poljsku heroinu koja je spašavala djecu tijekom Holokausta

P. N.

Reuters

Reuters

Scenarij će napisati Justin Juel Gillmer, a isti će biti temeljen na Sendlerinom radu u poljskom podzemlju varšavskog geta tijekom Drugog svjetskog rataZvijezda filma “Wonder Woman”  Gal Gadot režirati će i glumiti u “Ireni Sendler”, filmu temeljenom na poljskoj heroini koja je spasila na tisuće židovske djece tijekom Holokausta, prenosi Variety.


“Irena Sendler” je postavljen u suradnji sa studijom Warner Bros. kroz Gadotinu novu kompaniju “Pilot Wave” koju je osnovala s producentskim partnerom i suprugom Jaronom Varsanom. 


Scenarij će napisati Justin Juel Gillmer (“Harry Haft”), a isti će biti temeljen na Sendlerinom radu u poljskom podzemlju varšavskog geta tijekom Drugog svjetskog rata.
Sendler je radila s na desetke ostalih koji su joj pomagali prokrijumčariti djecu i osigurati im krivotvorene iskaznice te ih naposljetku ujediniti s obiteljima. Gestapo ju je uhitio 1943. godine, ali niti nakon mučenja, nije otkrila nikakve informacije o djeci.


Gadot će producirati i glumiti u “Wonder Woman 1984” koji kreće petog lipnja. Glumi i u “Death on the Nile” u ulozi Linnet Ridgeway-Doyle, što je nastavak na “Murder on the Orient Express”.


Zaposlena glumica ima ulogu i u Netflixovom “Red Notice” uz Dwaynea Johnsona i Ryana Reynoldsa. 


Variety prenosi da Gadot i Versano rade na razvoju “My Dearest Fidel” kojeg bi trebala producirati Sue Kroll. Projekt je temeljen na članku “My Dearest Fidel: An ABC Journalist’s Secret Liaison With Fidel Castro” autora Peterea Kornbluha u Politicu.