Završni dio ruskog filma o Černobilu snimljen na plaži u Mošćeničkoj Dragi

Hina

Foto arhiva

Foto arhivaZAGREB Završni dio filma “Kada su rode padale” redatelja i glumca Danile Kozlovskog, prvi ruski film koji donosi priču nakon eksplozije nuklearne elektrane u Černobilu, snimljen je u Hrvatskoj, na lokacijama Općine Mošćenička Draga i plaže Uboka.


Danila Kozlovsky, danas najpopularniji ruski glumac, glumi u glavnoj ulozi i režira film. Njegov redateljski debi, sportska drama “Trener”, postao je jedan od najunosnijih ruskih hitova 2018.


Film je u Hrvatskoj snimljen u suradnji s hrvatskom produkcijskom kućom Avvantura, u suradnji s ruskim producentima Non-stop Production (Alexander Rodnyansky, Sergey MelkumovI),koji je jedan je od vodećih i glavnih studija na ruskom filmskom tržištu.
Producirali su, među ostalim, na prestižnim festivalima nagrađivane filmove, “Beanpole” Kantemira Balagova i “Loveless” Andreja Zvjaginceva. Potpisuju i većinu najcjenjenijih ruskih filmova posljednjeg desetljeća, uključujući i hitove poput “Devete čete”, “Naseljeni otok” te “Staljingrad” Fedora Bondarchuka, najunosniji ruski film desetljeća i prvi ruski film ikad u IMAX 3D-u, koji je u inozemstvu zaradio više od 70 milijuna dolara.


Sniman je pod radnim naslovom “Kad su rode padale”, a njegova se distribucija u Rusiji očekuje 8. listopada 2020., najavljeno je iz Avvanture.