Slavni glumac

Za 65. rođendan Tom Hanks postao radijski DJ i puštao omiljene surf rock i oldies stvari iz svoga djetinjstva

T.I.

Foto: Foto: Boss Radio 66

Foto: Foto: Boss Radio 66

Sat vremena glazbe emitiran je na nezavisnoj Boss Radio 66 iz Santa Monice. Za sve ljubitelje rane rock glazbe iz 50-ih i 60-ih ovaj set trebao bi biti obavezno „štivo“ jer se Hanks trudio složiti listu osobnih favorita koji su prije opskurne pjesme negoli opće poznati evergreeni



Zadnje što smo čuli o tome što Tom Hanks radi u struci je biografski film „Elvis“ i ratne mini serije „Masters Of The Air“ na raznim krajevima svijeta. Snimanje prvog o životu Elvisa Presleya događalo se u Australiji (na domaćem terenu redatelja Baza Luhrmana), i postalo je poznato po činjenici da je Hanks zajedno sa svojom suprugom Ritom bio među prvim slavnim osobama u svijetu za koju je objavljeno da se zarazila koronavirusom, pa je zbog pandemije produkcija odgađana i protegla se sve do ove godine. U tom filmu koji će ugledati svjetlo dana 3. lipnja 2022., Hanks glumi kontroverznog managera Elvisa Presleya, pukovnika Toma Parkera. Za potrebe uloge Hanks je morao obrijati glavu.


Što se pak tiče mini serije „Masters Of Air“, riječ je o ratnoj sagi u stilu briljantnih HBO serija „Združene braće“ i „Pacific“ iza kojih je uz Toma Hanksa kao producent sudjelovao Steven Speilberg. Ovdje je producentski tim isti, samo je tema malo drugačija. Serija prati američku „Osmu zračnu eskadrilu“ američkog zrakoplovstva u 2. svjetskom ratu koja je bila stacionirana u Engleskoj i sudjelovala uglavnom u akcijama na području zapadne i sjeverne Europe nakon što su savezničke sile već preuzimale primat u 2. svjetskom ratu.


No, unatoč obavezama Hanks stigne napraviti štogod i izvan svijeta filma. Tako je za svoj 65. rođendan koji je proslavio jučer, objavio radijski DJ set, odnosno prigodnu playlistu njemu omiljenih pjesma.




Sat vremena glazbe emitiran je na nezavisnoj Boss Radio 66 iz Santa Monice. Za sve ljubitelje rane rock glazbe iz 50-ih i 60-ih ovaj set trebao bi biti obavezno „štivo“ jer se Hanks trudio složiti listu osobnih favorita koji su prije opskurne pjesme negoli opće poznati evergreeni iz doba kad je veliki glumac rođen i odrastao. Za veći užitak, između pjesama Tom Hanks i priča o pjesmama koje pušta i objašnjava pozadinu tih surf rock ili tipične oldies glazbe koja se slušala u automobilima u davno doba.


The Chartbusters, The Strangeloves, Dewey Martin, Bobby Freeman, Yuzo Kayama, Triumphs, The Pin Ups, Sugar Pie DeSanto, The Tikis…su imena koja danas malo kome znače nešto što se tiče glazbene povijesti, no riječ je o prilično uzbudljivoj i nadahnutoj glazbi koju Hanks očito pamti još iz djetinjstva. Toplo preporučujemo, vrijedno je slušanja.