Četvrti nastavak

Vraća nam se Keanu Reeves: Službeno najavljen novi nastavak popularnog “Matrixa”

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss se vraćaju svojim ulogama u znanstveno - fantastičnom blockbusteru. Najavljen je četvrti nastavak “Matrixa”, u kojem uloge repriziraju Keanu Reeves (Neo) i Carrie-Ann Moss (Trinity), prenosi Kerrang. Još nema riječi o tome tko će osmisliti soundtrack, ali franšiza je poznata po korištenju poprilične količine različitih glazbenih žanrova, a zahvaljujući tome, obožavatelji su se upoznali s izvođačima kao što su Rob Zombie, Deftones, onster Magnet i Rage Against the Machine.


Za redateljsku stolicu će ponovno sjesti Lana Wachowski koja će producirati film – više od dva desetljeća nakon što je prvi “Matrixov” film lansirao i glumce i zaradu u nebo.


“Mnoge ideje koje smo Lilly i ja istraživale prije dvadeset godina o našoj stvarnosti, sada su još važnije. Vrlo sam sretna što će mi u život ponovno ući ovi likovi i zahvalna sam na još jednoj prilici da radim sa svojim briljantnim prijateljima”, rekla je Wachowski u intervjuu za  Variety.


Movieweb prenosi da je goruće pitanje statusa Laurencea Fishburnea u ulozi Morpheusa. Iako još nema odgovora, spominje se da studio navodno traži nekog mlađeg glumca koji bi preuzeo poznati ogrtač. Prema novinaru Justinu Krollu (“Variety”), Warner Bros. će u film možda uklopiti mlađu Morpheusovu verziju koja bi mogla aludirati na to gdje će se na vremenskom pravcu odvijati četvrti dio filma, objavio je na svom Twitter profilu.

Snimanje je zakazano za 2020. godinu, a iza produkcije ponovno stoje Warner Bros. i Village Roadshow Pictures.