Šok u Italiji

Uhićen oskarovac Paul Haggis: Navodno je tri dana seksualno zlostavljao mladu Britanku

P. N.

Reuters

Reuters

"Trebali smo zajedno raditi. No umjesto toga zlostavljao me danima u svojoj hotelskoj sobi. Osjećam se loše, pomozite mi", poručila je djevojka u zračnoj luci Brindisi 


Oskarom nagrađeni redatelj Paul Haggis uhićen je u južnoj Italiji pod sumnjom da je počinio silovanje, objavile su talijanske novinske agencije.


 
Tužitelji u Brindisiju su priopćili da je osumnjičen i za nanošenje ozljeda mladoj strankinji.


69-godišnji Haggis, poznat po nagrađenom filmu “Fatalna nesreća” (Crash) iz 2004., trebao je sudjelovati na Allora Fest film festivalu, koji počinje u utorak u talijanskom gradu Ostuni, u okolici Brindisija. Tužitelji tvrde da je navodna žrtva boravila kod Haggisa uoči festivala, kako javlja BBC.


“Osumnjičenik je navodno prisilio mladu ženu na seksualni odnos”, napisali su tužitelji. Nakon toga, žena je bila prisiljena potražiti medicinsku pomoć, pišu tužitelji.


“Ostavio me ovdje nakon trodnevnog zlostavljanja”, rekla je mlada Britanka koja je zatražila pomoć u zračnoj luci Brindisi u srijedu, kako javlja La Repubblica.


“Trebali smo zajedno raditi. No umjesto toga zlostavljao me danima u svojoj hotelskoj sobi. Osjećam se loše, pomozite mi”, poručila je djevojka.


Kako piše talijanski list La Repubblica, Paul Haggis je u kućnom pritvoru u hotelu u Ostuniju.


Agencije ANSA i AGI također su izvijestile da je Paul Haggis preko svog odvjetnika Michelea Laforgie zanijekao sve optužbe.


 


“Provedite istragu što prije, ja sam potpuno nevin”, poručio je kanadski filmski redatelj putem svog odvjetnika, prenose agencije.


I Priya Chaudhry, odvjetnica koja također zastupa redatelja priopćila je da je Haggis potpuno nevin. “Prema talijanskom zakonu ne mogu raspravljati o dokazima”, nadodala je, kajko javlja BBC.


“Vjerujem da će sve optužbe na račun Paula Haggisa biti odbačene. On je potpuno nevin i spreman na suradnju s vlastima kako bi se istina razjasnila”, nadodala je.