Art-kino

U Art-kinu premijerno prikazana nagrađivana domaća drama “Zbornica”

Ervin Pavleković

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Novi film Sonje Tarokić, njezin prvi dugometražni film je priča o novoj školskoj pedagoginji Anamariji (Marina Redžepović) koja je suočena s krutim školskim sistemom koji obeshrabruje učiteljeVečeras je u Art-kinu održana hrvatska kinopremijera nagrađivane domaće drame „Zbornica“, prvog dugometražnog filma redateljice Sonje Tarokić, uz gostovanje same redateljice, glavne glumice Marine Redžepović te producentice Ankica Jurić Tilić.


Novi film Sonje Tarokić, njezin prvi dugometražni film je priča o novoj školskoj pedagoginji Anamariji (Marina Redžepović) koja je suočena s krutim školskim sistemom koji obeshrabruje učitelje. Protagonistica tako ulazi u borbu s problamtičnim profesorom povijesti (Stojan Matavul) nesvjesna da time postaje sve sličnija svojim kolegama u zbornici. 

Film je svoju svjetsku premijeri imao na prestižnom filmskom festivalu u Karovym Varyma na kojem je i nagrađen posebnim priznanjem Ekumenskog žirija. Prema mišljenjima kritičara, radi se o dinamičnoj i režijski vješto izvedenoj drami o borbi pojedinke protiv sustava i nametnutih obrazaca svakodnevice, stoga je film proglašen jednim od najboljih domaćih filmova u posljednjih nekoliko godina.Projekcija filma je završila velikim pljeskom te kratkim razgovorom ravnateljice Art-kina s gošćama u kojem su se osvrnule na sam film, proces rada na filmu, a odgovorile su i na pitanja publike.


Nakon premijerne projekcije, film se do kraja studenoga u Art-kinu prikazuje reprizno još pet puta.


Ulaznice za sve projekcije mogu se rezervirati putem e-pošte [email protected], kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.