Novi projekt u 84.

Tvorac “Sirovih strasti” Paul Verhoeven najavljuje snimanje političkog trilera začinjenog seksom

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

“Young Sinner politički je triler smješten u Washington, D.C. Naša junakinja, mlada službenica koja radi za moćnog senatora, uvučena je u mrežu međunarodnih spletki i opasnosti. Bit će tu, naravno, i malo seksaTek što je u Americi uz pohvale kritike predstavio svoj novi film „Benedetta“ kontroverzne teme o dvije časne sestre u 17. stoljeću koje u samostanu započinju lezbijsku vezu, nizozemski veteran Paul Verhoeven ne posustaje. U 84 . godini života, kako javlja Moviemaker, redatelj se ponovno udružuje s Edwardom Neumeierom (koji je za njega napisao  scenarije za sci-fi klasike „Robocop“ i „Starship Troopers“), u novom projektu „Young Sinner“.


Ovaj put nije riječ znanstvenoj fantastici već političkom trileru, i par ne krije da želi napraviti modernu i inovativnu verziju trilera poput „Fatal Attraction“ Adriana Lynea i Verehoevenovog vjerojatno najpoznatijeg filma „Sirove strasti“. Osim što su u pitanju psihološki trileri, u njima je i snažan erotski element. Hoće li tako biti i u novom filmu znakovita naziva, otkrivaju djelomično sami.


“Young Sinner politički je triler smješten u Washington, D.C. Naša junakinja, mlada službenica koja radi za moćnog senatora, uvučena je u mrežu međunarodnih spletki i opasnosti. Bit će tu, naravno, i malo seksa.” – otkrio je Neumeier.
Verhoeven je rekao da o ovakvom projektu razmišlja već deset, petnaest godina i očito je da će u njemu biti mnogo elemenata iz njegovih prijašnjih filmova.


U ovom slučaju spomenuo je još dva koja nisu bili dio holivudske produkcije, a ubrajaju se u njegove kasne kreativne vrhunce. Prvi je komorni i na neki način jezivi triler „Elle“, njegov prvi film na francuskom jeziku s  Isabelle Huppert u glavnoj ulozi iz 2018. godine. Za neobičnu i mučnu storiju o jednom silovanju, Verhoeven je zaradio panegirike kritike. Drugi je „Black Book“, osebujni pogled na 2. svjetski rat i holokaust iz nizozemske perspektive kojeg je nizozemska publika godinu nakon njegovog nastanka 2008. proglasila najboljim nizozemskim filmom uopće.