Kultna serija

“Tišina, snima se”: U Voloskom počelo snimanje treće sezone “Novina”

Danijela Bauk

Foto: M. ANIČIĆ

Foto: M. ANIČIĆVOLOSKO – Tišina, snima se – odjekivalo je u utorak kišom opranim Voloskom gdje je produkcijska kuća Drugi plan počela snimanje treće, završne sezone dramske serije »Novine«, čije se prikazivanje na HRT-u očekuje tijekom slijedeće godine.


Od utorka 28. svibnja do 1. srpnja filmska će ekipa na čelu s redateljem Daliborom Matanićem snimati na 50-ak lokacija u Rijeci i okolici, a u prvim snimljenim scenama na rivi u Voloskome nastupio je Dragan Despot, u ulozi novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Ludviga Tomaševića, a zajedno s njim na sceni je bio i glumac Draško Zidar u ulozi suca Vrhovnog suda Zvonimira Mihalića.


U središtu treće sezone »Novina« bit će sudstvo, a u početnim scenama opisuje se zakulisni sukob između Tomaševića i premijera dok je sudac Mihalić razapet oko konačne presude u slučaju u kojem fond Domovina od države potražuje naknadu štete od oko 300 milijuna eura.

Ekipu serije i ovog puta predvodi redatelj Dalibor Matanić koji se već navikao na kišu na Kvarneru. Nikako sunca u »Novinama«, komentiramo.


– Valjda se već zna da s nama dolazi i nevrijeme. No ja sam optimist pa se nadam da ćemo ove godine imati nešto više sunca. Nama je za snimanje to zapravo odlično jer upravo nam ovakvo vrijeme i tematski odgovara. I dalje je u fokusu borba za moć – neočekivani udarci ljudi, onih koje mi nazivamo psima na uzici, odnosno sluga pozicija moći koji sada kreću u svojevrsnu osvetu zbog svih nepravdi koje su se događale, otkriva nam Matanić.