Tragedija

Preminula dva glumca: Nesreća na snimanju Netflixove serije “The Chosen One” u Meksiku

P. N.

Screenshot

Screenshot

Raymundo Garduno i Paco Mufote izgubili su život u nesreći. Neki od njihovih kolega traže istragu i tvrde: "Uvjeti rada su grozni" 


Dogodila se tragedija. Snimanje nove Neflixove serije “The Chosen One” (Odabrani) je naime prekinuto zbog pogibije dvojice glumaca u automobilskoj nesreći. Raymundo Garduno Cruz i Juan Francisco Gonzalez Aguilar (poznat kao Paco Mufote), su se prema pisanju lokalnih medija, vozili kombijem  koji se prevrnuo na pustom pdoručju, gdje je bio namješten set. Osim toga, u nesreći je ozlijeđeno šest osoba, piše Il Corriere della Sera.


Prijatelji poginulih glumaca, kako javlja “The Daily Best”, su odmah optužili produkciju serije, koja se snima prema stripu “Američki Isus” Marka Millara, tvrdeći da su se ljudi angažirani na snimanju već više puta žalili na derutna vozila i lošu logistiku.

Snimanje serije započelo je u travnju.  Liliana Conlisk Gallegos, prijateljica Paca Mufotea, zatražila je otvaranje istrage kako bi se rasvijetlili uvjeti u kojima rade glumci i drugi zaposleni na snimanju. “Strašno me rastužuje da je Paco bio prisiljen raditi u toliko lošim uvjetima”, komentirala je.


Glasnogovornik produkcijske kuće je pak naglasio da se nesreća nije dogodila tijekom snimanja te da uprava Netflixa suosjeća s obiteljima poginulih.  Redrum, tvrtka koja je producirala seriju, odmah je prekinula snimanje i očekuje rasvjetljavanje uzroka nesreće.