The Turning

Stigao trailer za novi užasni horor: Bit će duhova, paukova, djece i naravno – uklete kuće

P. N.

FOTO/YouTube Screenshot

FOTO/YouTube Screenshot

Sigismondi je modernizirala legendarnu novelu i smjestila je u devedesete godineNovi film Florie Sigismondi temeljen je na gotičkoj noveli Henryja Jamesa iz 1898. godine “The Turn of the Screw”, koja će se adaptirati i u drugu sezonu Netflixove “The Haunting Of Hill House”, slijedeće godine. Film nosi naziv “The Turning”, a prepun je duhova, paukova i magle u vrtu. Stiže u siječnju iduće godine, a tijekom 2020. će se pojaviti i na Netflixu.


Izvršni direktor filma je Steven Spielberg, a scenarij potpisuju Carey W. Hayes, Chad Hayes i Jade Bartlett. 


U ulozi dadilje Kate koja brine za dvoje neobične djece, Milesa (“Wolfhard”) i Flore (“The Florida Project”) gledat ćemo Mackenzie Davis (“Black Mirror”). Kate se za djecu brine na velikom imanju u Maineu. 
Sigismondi je modernizirala legendarnu novelu, a u intervju za Entertainment Weekly kaže: To je vrlo mračna priča koja je preživjela stoljeća. Uzeli smo je, modernizirali i smjestili u 90-te. Priča prati dadilju koja traži životnu promjenu, a kada stigne u kuću, upoznaje dvoje siročadi, Floru i Milesa. Djeca se počnu ponašati malo čudno pa ona osjeća da čuvaju neku tajnu, da joj nešto skrivaju. Brzo shvaća da je nešto pogrešno u kući”. 


Sigismondi ima bogat životopis prepun odličnih radova, režirala je rock biopic “The Runaways”, ali i nekoliko epizoda serije “The Handmaid’s Tale” i Netflixovog “Daredevila”.