Osobni projekt

Steven Spielberg snima film o vlastitom odrastanju u obitelji ortodoksnih Židova u Arizoni

T.I.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Spielbergov otac Arnold, važni inženjer u General Electricu i inovator dugo je je poživio, umro je prošlo ljeto u 103. godini života. Ne znamo je li njegova smrt potakla ideju da snimi film u kojem će pobliže prikazati svoju obitelj, no činjenica je da je ideja novaSteven Spielberg će snimiti film temeljen na vlastitom odrastanju u Arizoni. Slavni redatelj rođen je u Cincinnatiju 1946. u obitelji ortodoksnih Židova, ali se obitelj preselila u Arizonu deset godina kasnije gdje je mladi Steven proslavio svoju bar micvu, ceremoniju punoljetnosti, osjetio antisemitizam na vlastitoj koži, proživio pubertet i adolescentsko doba, postao izviđač i snimio svoje prve amaterske filmove.


Spielbergov otac Arnold, važni inženjer u General Electricu i inovator dugo je je poživio, umro je prošlo ljeto u 103. godini života. Ne znamo je li njegova smrt potakla ideju da snimi film u kojem će pobliže prikazati svoju obitelj, no činjenica je da je ideja nova, odnosno da je Spielberg nije spominjao u prošlosti. U mnogim sekvencama njegovih filmova ima detalja koji su bazirani na osobnim iskustvima, ali nikad nije bio tako blizu da napravi nešto kao biografski film.


Od holivudskih insajdera Deadline doznaje da se za glavnu žensku ulogu koja bi trebala biti bazirana na liku Spielbergove majke pregovara s Michelle Williams.
Za film kojem još nije definiran naslov, Spielberg će supotpisati i scenarij što nije učinio još od SF drame “A.I.” prije dvadeset godina.  Prema saznanjima Deadlinea, snimanje će početi već ovo ljeto, a pred gledatelje bi mogao u neko doba sljedeće godine.