Box Office za pamćenje

“Spider-Man: No Way Home” se ovaj vikend progurao na šesto mjesto filmova svih vremena po zaradi

T.I.

Treći nastavak Spider-Mana s Tomom Hollandom u glavnoj ulozi ostvario je nestvarnih 1,69 milijardi dolara prometa na kino blagajnama širom svijeta i iza sebe na top-listi svih vremena upravo ostavio „Jurski svijet“ iz 2015. godine i remake „Kralja lavova“ iz 2019. godinenžNe samo što je za pet tjedana prikazivanja postao prvi holivudski film nakon 2019. godine koji je na kino blagajnama probio granicu od milijardu dolara prihoda, „Spider-Man: No Way Home“ se na ljestvici filmova koji su najviše zaradili u povijesti progurao na šesto mjesto.


S današnjim danom u kino dvoranama širom svijeta treći nastavak Spider-Mana s Tomom Hollandom u glavnoj ulozi ostvario je nestvarnih 1,69 milijardi dolara prometa na kino blagajnama širom svijeta i iza sebe na top-listi svih vremena upravo ostavio „Jurski svijet“ iz 2015. godine i remake „Kralja lavova“ iz 2019. godine koji su zaradili 1,67, odnosno 1,66 milijardi dolara.


Od 1,69 milijardi, 721 je ostvareno na američko-kanadskom tržištu, a 970,1 širom svijeta. Kako javlja Deadline, ovaj rezultat će zasigurno još rasti jer film još nije prikazan u Kini koja postaje sve ozbiljnije kino-tržište, doduše snažno orijentirano na domaću kinematografiju.
U ovom najboljem rezultatu s kino-blagajni otkad je započela pandemija koronavirusa sudjelovalo je i malo hrvatsko kino-tržište s prometom od 1,14 milijuna dolara.