nove nedaće

Snimanje sedmog nastavka “Nemoguće misije” opet prekinuto zbog pozitivnog testa na koronavirus na setu

T.I.

Učestali prekidi snimanja unijeli su nervozu u produkcijski tim, a koliko, pokazala je i audio snimka iz prosinca 2020. na kojoj se čuje kako Tom Cruise, koji je ujedno i jedan od producenata, urla na ljude na setu jer se ne drže utvrđenih anti-COVID protokola na snimanjuProdukcijski tim sedmog nastavka „Nemoguće misije“ zaista nema sreće sa snimanjem novih avantura Ethana Hunta. Snimanje je u Velikoj Britaniji, kako javlja Deadline, ponovno prekinuto jer je utvrđeno da je jedna osoba na setu testirana pozitivna na COVID.


Ovo nije prvi put, na samom početku snimanja u veljači 2020. u Veneciji, sve je moralo biti prekinuto jer je u Italiji buknula pandemija koronavirusa. Snimanje je nastavljeno pa prekinuto i u Engleskoj. Jedino u Norveškoj nije bilo većih problema sa snimanjem. U kompliciranoj produkciji na više udaljenih lokacija, snimanja su započinjala i prekidana, ovisno o situaciji.


Ovakav razvoj događaja unio je nervozu u produkcijski tim, a koliko, pokazala je i audio snimka iz prosinca 2020. na kojoj se čuje kako Tom Cruise, koji je ujedno i jedan od producenata, urla na ljude na setu jer se ne drže utvrđenih anti-COVID protokola na snimanju. Cruise je iznerviran opuštenim ponašanjem dijela ekipe na setu najavio otkaze za one koji se protkola ne budu držali.
“Privremeno smo zaustavili produkciju do 14. lipnja, zbog pozitivnih rezultata testa na koronavirus tijekom rutinskog testiranja. Slijedimo sve sigurnosne protokole i nastavit ćemo pratiti situaciju ” – rekao je jučer glasnogovornik Paramounta.


Paramount ima velika očekivanja od ove franšize koja se dosad pokazala kao zlatno tele za studio. Naime, prvih šest nastavaka ostvarilo je sveukupno više od tri i pol milijarde dolara na kino blagajnama. Posljednji, šesti nastavak pod nazivom „Fallout“ bio je najuspješniji, pa je bilo prilično logično da se redateljska palica ponovno da u ruke Christopheru McQuarrieu. Dakako, uz Toma Cruisea, Simon Pegg i Ving Rhames ponavljaju svoje uloge Benjija i Luthera, vjernih pomagača agentu Huntu.


Ako ovi prekidi u snimanju neće utjecati na daljnji raspored snimanja, plan je da se film pojavi u kinima 27. svibnja naredne godine.