Veliko pojačanje

Službeno potvrđeno: Christian Bale glumit će u četvrtom nastavku franšize o superjunaku Thoru

T.I.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Kao i treći nastavak „Thor: Ragnarok“, koji je na kino blagajnama 2017. zaradio 850 milijuna dolara, novog Thora režirat će novozelandski redatelj Taika Waititi nakon prošlogodišnjeg uspjeha s uvrnutom komedijom „Jojo Rabbit“Službeno je potvrđeno da će jedan od najboljih glumaca svoje generacije Christian Bale nastupiti u četvrtom nastavku Thora, u ulozi lika Gorr the God Butcher koji se dosad nije pojavljivao u filmu. Kao što svi znamo, ovo nije Baleov prvi izlet u svijet stripovskih superjunaka koji su u posljednjem desetljeću postali najunosnija investicija za velike filmske studije. U ulozi Batmana u eri redatelja Christophera Nolana nastupio je tri puta, ovaj put samo nije u pitanju priča ne temelju stripa DC Comicsa nego Marvela. Gorr the God Butcher u stripu ima nadnaravne moći i namjera mu je uništiti sve bogove nakon što mu je jedan od njih pobio obitelj.


Kako piše Deadline, u četvrtom nastavku pod imenom „Thor: Love And Thunder“, uz  Chrisa Hemswortha kao Thora, nakon izostanka u trećem nastavku Natalie Portman se vraća kao Jane Foster i ujedno kao prva žena Thor. Kao i treći nastavak „Thor: Ragnarok“, koji je na kino blagajnama 2017. zaradio 850 milijuna dolara, režirat će novozelandski redatelj Taika Waititi nakon prošlogodišnjeg uspjeha s uvrnutom komedijom „Jojo Rabbit“.


Angažman Christiana Balea potvrdio je je jučer šef Marvela Kevin Feige u okviru dana investitora Disneya. Ovaj karakterni glumac s Oscarom za sporednu ulogu u filmu „Boksač“ poznat je po svojoj predanosti metodskoj glumi s rijetko viđenom sposobnošću da se kompletno uživi u lik kojeg glumi. Dovoljno je spomenuti slučaj kad je za potrebe psihološkog trilera „The Machinist“ 2004. smršavio čak trideset kilograma, da bi u narednih šest mjeseci nabacio 45 kilograma mase i mišića jer je tako zahtijevao nastup u njegovom prvom Batmanu „Batman Begins“. Ovaj put motiv za prihvaćanje sporedne uloge vjerojatno nisu toliko glumački izazovi koliko vjerojatno novac, s obzirom da tvorci franšize koja je već zaradila oko 2 milijarde dolara mogu prilično duboko posegnuti u džep.
„Thor: Love And Thunder“ bi se u kinima širom svijeta naći – ako svijet u međuvremenu počne funkcionirati normalno – 6. svibnja 2022. godine.