Za nove generacije

Sjećate se popularnog filma “Djevojke s Beverly Hillsa”? Stiže reboot s misterioznim zapletom

Sanda Milinković

FOTO/ thadjdoll, Instagram

FOTO/ thadjdoll, InstagramTinejdžerska romantična komedija ili jedan od omiljenih chick flickova “Djevojke s Beverly Hillsa” (“Clueless”) iz 1995. godine dobiva novo ruho. Obučen u sadržaj prikladan današnjoj generaciji Z priprema CBS, gledat ćemo seriju čija se radnja vrti oko nestanke Cher – popularne djevojke i glavne glumice. Istu je u originalnom filmu utjelovila Alicia Silverston. Tijekom nestanka Cher, njezina najbolja prijateljica Dionne (originalna glumica bila je Stacey Dash) pokušava riješiti njezin nestanak i popuniti mjesto najpopularnije tinejdžerice.


Rolling Stone prenosi da će serija biti kombinacija filma “Mean Girls” i serije “Riverdale” smještena u modernoj losanđeleskoj školi. Scenaristi Jordan Reddout i Gus Hickey navodno rade na seriji, a obojica su prethodno radili na sitcomima “Will i Grace” te “Man With a Plan” Matta LeBlanca kojeg pamtimo po ulozi u kultnim “Prijateljima”. 


Vijest o seriji sadržaja koji je tinejdžerima obilježio devedesete, stiže godinu dana nakon što je objavljeno da će se raditi remake filma. Tada je scenarij pisala Marquita Robinson, a film je trebala režirati Tracy Oliver. 


Originalni “Clueless” je napisala i režirala Amy Heckerling, a film se u nekim crtama blago oslanjao na novelu Jane Austen “Emma” iz 1815. godine. Prateći uspjeh filma 1995. godine, izašao je televizijski spin-off godinu dana kasnije, a serija je trajala tri sezone.