Povratak filmskog radoholičara

Samuel L. Jackson u naredna tri mjeseca gledamo u tri atraktivna filma, uključujući i onaj snimljen u Hrvatskoj

T.I.

Nama u Hrvatskoj "Hitman's Wife's Bodyguard" je posebno zanimljiv naslov jer je film većim dijelom sniman na lokacijama u Rovinju, Rijeci i ZagrebuOtkad je već davne 1981. godine debitirao na velikom platnu u maloj ulozi u filmu „Ragtime“, Samuel L. Jackson je svake godine nastupio u barem dva filmska naslova, (prikupivši ih preko 150), sve do “nenormalne” 2020. Po mnogočemu posebna, prošla pandemijska godina je zaustavila i velikog američkog glumca s tek jednim objavljenim naslovom s njim u ulozi, simpatičnom povijesnom dramom „The Banker“, gdje je bio i izvršni producent.


No, u 2021. kao da se sve vraća u normalu i Jackson, ponovno „štanca“ filmove koji će se zaredati u narednim danima i mjesecima. Sutra u (američka) kina dolazi „Spiral“, horor kao deveti film iz serije „Saw“. Samuel L. Jackson glumi iskusnog policijskog veterana, dok s njim rade drski detektiv Ezekiel “Zeke” Banks (Chris Rock) i njegov novak partner William Schenk (Max Minghella), na istrazi ubojstava koja otkrivaju jezivu prošlost grada.


U lipnju, točnije 16. 06., u kina stiže akcijska komedija “Hitman’s Wife’s Bodyguard”, nastavak „The Hitman’s Bodyguard“ iz 2017., hit čija je zarada dva i pol puta nadmašila uloženo. Samuel L. Jackson je ponovio glavnu ulogu plaćenog ubojice uz Ryana Reynoldsa kao njegovog čuvara, kao i Salma Hayek. Ovaj put nema Garya Oldmana, ali se u filmu pojavljuju nova slavna lica Morgan Freeman i Antonio Banderas. Priča je slična samo Reynolds ovaj put nije osobni čuvar plaćenog ubojice, već, kao što naslov kaže, njegove žene. Nama u Hrvatskoj će ovo biti posebno zanimljiv naslov jer je film većim dijelom sniman na lokacijama u Rovinju, Rijeci i Zagrebu.
Možda najzanimljiviji i „najeksplozivniji“ naslov u kojem ćemo do kraja ovog ljeta gledati Samuela L. Jacksona je „The Protégé“. Jackson glumi Moodyja, (opet) plaćenog ubojicu visokog profila koji iz masakra u Sajgonu spašava djevojčicu Annu i kroz godine je pouči svim svojim vještinama, pa i ona postane stroj za ubijanje. No, Moodyja ubijaju, i Anna se vraća u Vijetnam kako bi otkrila tko ga je smaknuo i kako bi se osvetila. Vrijeme će pokazati da je naletjela na sebi ravne. Annu glumi Maggie Q, a njenog najvećeg konkurenta u poslu slavni Michael Keaton. Po jučer objavljenom prvom traileru čini se da nas čeka vrlo uzbudljiv triler. Očekivanja su pojačana i činjenicom da je film režirao Martin Campbell, čovjek koji je između ostalog režirao „Casino Royale“ , uz prvih nekoliko nastavaka sa Seanom Conneryjem jedan od najboljih filmova o Jamesu Bondu.


Film „The Protégé“ dolazi u kina 20. kolovoza.