Marianne & Leonard: Riječi ljubavi

Riječka premijera dokumentarnog filma: Najromantičniji film u bogatoj karijeri Nicka Broomfielda

Ivana Kocijan

Marianne&Leonard

Marianne&Leonard

Priča započinje na grčkom otoku Hydri.U sklopu sedmog izdanja Impulse Festivala dolazi i vrijeme za kino – na veliko platno Art-kina stiže riječka premijera dokumentarca »Marianne & Leonard: Riječi ljubavi«, najavljena za nedjelju, 15. studenog, s početkom u 20 sati.


Kako poručuju organizatori festivala, »Marianne & Leonard: Words of Love« najosobniji je i najromantičniji film u bogatoj dokumentarističkoj karijeri Nicka Broomfielda.


Priča započinje na grčkom otoku Hydri 1960. godine, gdje su Leonard Cohen, tada još uvijek nepoznati pisac fikcije, i Marianne Ihlen, samohrana majka s mlađim sinom, postali dio zajednice umjetnika, pisaca i glazbenika emigranata.
Nikad prije viđeni snimci koje su snimili Broomfield i legendarni dokumentarist D. A. Pennebaker, na poseban način vjerodostojno prikazuju portret idiličnog boemskog života ‘60-ih godina 20. stoljeća.


Bilo je to vrijeme koje je ostavilo trajan trag i na Marianne i na Leonarda čije će prijateljstvo potrajati još burnih pedeset godina prije njihove smrti 2016. godine. Film je premijeru imao prošle godine.