Krimić "georgetown"

Redateljski prvijenac Christopha Waltza prije pred hrvatskim nego pred američkim TV gledateljima

T.I.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Zvijezda Tarantinovih filmova „Inglorious Basterds“ i „Django Uncahained“ koji su mu donijela dva zaslužena Oscara za sporedne uloge, u krimiću pod nazivom "Georgetown" se po prvi put pojavljuje i kao režiserNa temelju članka u New York Timesu o Albrechtu Muthu i bizarnoj mreži laži otkrivene tijekom istrage o smrti njegove ostarjele supruge, Paramount je prije pet godina osmislio filmski projekt uz koji se odmah vezao austrijski glumac na privremenom radu u Hollywoodu Christoph Waltz.


Zvijezda Tarantinovih filmova „Inglorious Basterds“ i „Django Uncahained“ koji su mu donijela dva zaslužena Oscara za sporedne uloge, u ovom krimiću pod nazivom “Georgetown” se po prvi put pojavljuje i kao režiser. Osim toga, dakako, nosit će glavnu ulogu zagonetnog i karizmatičnog Nijemca Ulricha Motta (u filmu su promijenjena stvarna imena), koji se uspinje na društvenoj ljestvici ženidbom bogate starije udovice Else (glumi je Vanessa Redgrave).


Iako je Mott tri desetljeća mlađi od svoje supruge, udružuju snage kako bi dominirali političkim i društvenim krugovima Washington D.C.-a. Kad Elsu pronađu mrtvu, Ulrich odmah postaje glavni osumnjičenik. Jedina naizgled imuna na njegove čari je Elsina kći Amanda (Annette Bening), federalna sutkinja. Njoj možda jednostavno nije po volji i ne odobrava što se udala za mnogo mlađeg muškaraca ili možda osjeća da se ispod njegove slatkorječive površine krije nešto mnogo zlokobnije.
Film je premijerno prikazan još prije dvije godine na Filmskom festivalu Tribeca no tek je sad dočekao red da se nađe pred gledateljima, prvo u limitiranoj kino distribuciji 14. svibnja, a onda 18. svibnja na video on demand servisima. Zanimljivo, gledatelji u Hrvatskoj moći će ga pogledati prije američkih s obzirom da je za 16. svibnja u 21 i 40 najavljena premijera na Cinestar TV Premiere 1 programu koji je dio ponude svih domaćih IPTV distributera (T-coma, Iskona, A1, OptiTV-a, EvoTV-a, Total TV-a) u osnovnim ili proširenim filmskim paketima.