Dugoočekivani nastavak

Redatelj Jason Reitman kaže da će novi “Ghostbustersi” biti smiješni i strašni

T.I.

Govoreći o filmu, Reitman je otkrio da mu je misao vodilja bila da pokuša postići isto ono što je njegov otac postigao u originalu: da je film komičan na trenutke, ali da usput zadrži svoju horor stranuGhostbusters“ je  jedna od rijetkih komedija koja je uspjela osvojiti filmske kritičare u potpunosti, biti jedan od najgledanijih filmova svoje ere i postati trajni kulturni fenomen.


Pet godina kasnije, 1989. drugi dio je, rekli bismo, bio samo obični zabavni film koji je uspio naplatiti još jednom od publike istu priču. I publika ga je, za razliku od kritike, voljela.


Ghostbusters se vraćaju nakon 30 godina i mnoge veze u tom dugom razdoblju su izravno ili neizravno ostale nepokidane. Za početak, većina glavnih likova je opet tu, znanstvenici koji otkrivaju i istjeruju duhove Bill Murray i Dan Aykroyd, nažalost Harolda Ramisa ne može biti jer je u međuvremenu preminuo, tu je i Sigourney Weaver. Redatelj originala Ivan Reitman i dalje je sa svoje 74 godine aktivan, ali ovaj puta neće stati iza kamere on nego njegov jednako talentirani sin Jason, dokazan u hvaljenim inteligentnim komedijama kao što su „Juno“ i „Up In The Air“.
Dakako ima i novih likova i ovog zapleta koji se naslanja na događaje iz 1984. godine. Nakon što su deložirani iz kuće, dvoje djece i njihova samohrana majka sele se na farmu u Summervilleu u Oklahomi, naslijeđenu od pokojnog djeda. Kada grad doživi seriju neobjašnjivih potresa, djeca otkrivaju vezu svoje obitelji s izvornim Ghostbustersima i tajno nasljeđe koje njihov djed ostavio za sobom.


U novom broju Varietya Jason Reitman govori o tome kako je film završen u vrijeme pandemije i da je napokon finalnu verziju imao priliku prvo pustiti svom ocu.


„Nije prošle godine puno napuštao kuću zbog korona virusa. Ali ovaj put je stavio masku, odvezao se do Sonyjevog studija kako bi gledao film s ljudima iz Sonya. Zaplakao je kad ga je gledao i rekao mi da je ponosan što je moj otac. Bio je to jedan od najsjajnijih trenutaka u mom životu” – podijelio je sa svijetom čije mu je mišljenje važno Jason Reitman.


Govoreći o filmu, Reitman je otkrio da mu je misao vodilja bila da pokuša postići isto ono što je njegov otac postigao u originalu: da je film komičan na trenutke, ali da usput zadrži svoju horor stranu, da se gledatelji i dijelovima filma uhvate kako ih je strah.


Ove navode mlađeg Reitmana imat ćemo prilike provjeriti nakon 11. lipnja kad bi se „Ghostbusters: Afterlife“ trebao pojaviti u kinima širom svijeta.