Posljedice krize

Produkcijska filmska kuća Lionsgate prisiljena otpustiti 15 posto zaposlenika

P. N.

Ovo nisu prva otpuštanja u Lionsgateu ove godine, u prvom valu pandemije moralo je otići 20 zaposlenika uglavnom iz odjela marketinga i distribucijeKanadsko-američka filmska produkcijska kuća Lionsgate je zbog posljedica pogubnog utjecaja pandemije koronavirusa na filmski biznis prisiljena otpustiti 15 posto zaposlenika.


Rezove je jučer najavio predsjednik tvrtke Joe Drake, kako javlja Variety. Lionsgate trenutno ima 450 zaposlenih.


„Dok je naša poslovna pozicija i dalje čvrsta, nismo imuni na krizu koju je izazvao COVID-19. Prisiljeni smo da ubrzamo reorganizaciju tvrtke i utvrdimo strateški plan. To znači da će pojedinci širom Motion picture grupe bi preraspoređivani u nove grupe, a u tom procesu bit će definirane nove pozicije, a neke stare će biti eliminirane“ – napisao je u svom obraćanju zaposlenicima Drake, a onda konkretizirao stvari riječima da je dio procesa i zahvaljivanje dijelu zaposlenih na dosadašnjoj suradnji.
Ovo nisu prva otpuštanja u Lionsgateu, u prvom valu pandemije moralo je otići 20 zaposlenika uglavnom iz odjela marketinga i distribucije.


Lionsgate je u svom portfelju imao velikih kino uspjeha, posebno se to odnosi na franšizu „Igre gladi“, a stoje i iza nekih vrlo cijenjenih filmova, barem što se tiče nagrada Oscar. Prije svega, se tu misli na „La la Land“ i „Knives out“ koji su odlično prošli na blagajnama i pobrali panegirike filmskih kritičara. Kao i mnogi drugi studiji, u novonastaloj situaciji morali su odgađati premijere i zbog pandemije koronavirusa povlačiti filmove iz distribucije kao što su horror „Antebellum“ s Janelle Monae u glavnoj ulozi i visoko ocijenjeni „Run“ sa Sarah Paulson. Oba su prodana video distributerima da se spasi i povrati barem dio ulaganja.