Cijena konfliktnog braka

Prisiljen na odlazak: Johnnya Deppa nećemo gledati u trećem nastavku „Čudesnih zvijeri“

T.I.

Foto: Arhiva NL

Foto: Arhiva NL

Nestvarna odluka engleskog suda neće promijeniti moju namjeru da govorim istinu i podnijet ću žalbu na presudu. Ostajem odlučan i namjeravam dokazati da su navodi protiv mene lažni – objavio je slavni glumac na InstagramuJučer je Johnny Depp na svom Instagram profilu objavio otvoreno pismo u kojem otkriva da ga je Warner Bros. zatražio da odustane od uloge Gellerta Grindelwalda u filmskoj franšizi „Čudesne zvijeri“ po pričama J.K.Rawling koja je s puno uspjeha publiku upoznala s uzbudljivim događajima prije avantura iz sage o Harryu Potteru.


Izravni povod najurivanja slavnog glumca iz lukrativne filmske serije je njegova tužba za klevetu pred engleskim sudom, gdje je pokušao obraniti svoju čast nakon što ga je The Sun okarakterizirao kao obiteljskog nasilnika, odnosno čovjeka koji je mlatio svoju bivšu ženu Amber Heard. Depp nije krio da je njihov brak bio konfliktan, no tvrdnje The Suna da “je tukao ženu, uzrokujući joj ozbiljne ozljede i povremeno je dovodeći do stanja kad se mora bojati za svoj život“, su po njemu kompletno neistinite, pa je protiv izdavača zatražio zadovoljštinu na sudu. No početkom ovog tjedna sud je donio presudu na 129 stranica u kojoj na osnovu pregledavanja 14 izvještaja o bračnim sukobima para Depp-Heard, staje na stranu izdavača, proglašavajući ono što je The Sun pisao o slučaju „u biti istina“. Depp je najavio žalbu na presudu.


Očito, reakciju Warner Brosa nije trebalo dugo čekati, pravni epilog ove priče zapečatio je sudbinu glumca u ulozi mračnog čarobnjaka i u trećem nastavku franšize koji bi se trebao početi snimati nagodinu nećemo ga gledati. Gledat ćemo nekog drugog, jer je Variety iz Warnera dobio informaciju da se traži novo lice koje će utjeloviti lik Gellerta Grindelwalda. Zanimljivo, u vrijeme kad je Ameber Heard zatražila razvod od Deppa i kad su njene optužbe za obiteljsko nasilje počele curiti u javnost, Warner Bros. je žestoko branio odluku da angažira Deppa za prvi dio „Čudesnih zvijeri“ gdje je imao malu ulogu, i u drugom gdje se radnja počela vrtjeti oko njegovog lika.
U svom priopćenju Depp je napisao: „Prvo bih se zahvalio svima koji su me podarili svojom potporom i odanošću. Bio sam dirnut vašim brojnim porukama ljubavi i brige, posebno posljednjih dana. Drugo, želim vas obavijestiti da su me iz Warner Brosa zatražil da otkažem sviju ulogu Grindelwalda u „Čudesnim zvjerima“. Poštujem taj zahtjev i složio sam se s njim.“


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Johnny Depp (@johnnydepp)No, najavio da će se nastaviti boriti da spere ljagu sa svoga imena.


„Na kraju htio bih reći, nestvarna odluka engleskog suda neće promijeniti moju namjeru da govorim istinu i podnijet ću žalbu na presudu. Ostajem odlučan i namjeravam dokazati da su navodi protiv mene lažni. Moj život i karijera neće biti definirani ovim slučajem.”


Warner Bros se također kratko oglasio o slučaju.


“Johnny Depp odlazi iz franšize. Zahvaljujemo mu na doprinosu u dosadašnjim filmovima”. Potvrdili su da su „Čudesne zvijeri“ 3 u produkciji  najavili da će se pred kino gledateljima biti u ljeto 2022. godine kad će valjda koronavirus biti samo ružna uspomena.