Tania Mallet

Preminula Bondova djevojka koja je zaludjela Seana Conneryja: ‘Bio sam zaljubljen u nju’

P. N.

Izvor: Instagram

Izvor: InstagramNekadašnja britanska manekenka Tania Mallet, koju javnost pamti kao Bondovu djevojku u filmu ‘Goldfinger’ iz 1964. godine, preminula je u dobi od 77 godina.


Uloga u Goldfingeru ujedno joj je bila i prva uloga, a glumac Sean Connery je priznao kako je godinama nakon filma potajno bio zaljubljen u nju.


Iako joj je uloga Bondove djevojke otvorila vrata Hollywooda, Mallet se nakon filma vratila svijetu mode. Karijeru modela započela je već kao 16-godišnjakinja.
– Snimanje filma bilo je zanimljivo iskustvo, ali meni je puno ugodnije u malom studiju s fotografom – izjavila je svojedobno Tania.


Mallet je bila na audiciji i godinu ranije, kad se snimao Bondov ‘Iz Rusije s ljubavlju’, ali ulogu Bondove djevojke Tatjane Romanove tada je dobila Daniela Bianchi.


Na Twitteru se oglasila i službena stranica James Bond filmova:˝Žao nam je što čujemo da je Tania Mallet, koja je glumila Tilly Masterson u Goldfinger-u, preminula. Naše misli su s njezinom obitelji i prijateljima u ovo tužno vrijeme˝, napisali su.