„The Nightingale“

Potresena publika napuštala kino tijekom premijere horora: ‘Na ovo vas ništa ne može pripremiti’

Portal Novilist.hr

FOTO/The Nightingale Official Trailer, YouTube

FOTO/The Nightingale Official Trailer, YouTube

Redateljica Jennifer Kent koja je režirala i „The Babadook“ priznaje da je snimanje pojedinih scena bilo vrlo teško. Priznaje da je plakala kroz čitav proces post-produkcije, prenosi Ladbible.Horor film „The Nightingale“ nedavno je prikazan na filmskom festivalu u Sydneyju. Australska publika je bila toliko zgrožena filmom, da su mnogi napustili prikazivanje tijekom prvih dvadeset minuta filma.


Zgrožena je publika napuštala kino „Randwick Ritz“ prema pisanju Daily Maila, a zbog tematike kojom se bavi – situacija nije neočekivana.


„Trailer“ za film prikazuje mladu djevojku nevinog izgleda koju zaskoči grupa muškaraca, što je glavni razlog zbog kojeg su ljudi izašli iz kino-dvorane.
Glavna protagonistica je Irkinja Clare (21) čiji je lik utjelovila glumica Aisling Franciosi. Clare je prvo prisiljena gledati ubojstva svog supruga i njihove bebe, a zatim ju nekoliko muškaraca siluje u scenama koje su opisane kao „vrlo grafičke“.


Clare zatim pokušava pronaći muškarce koji su joj učinili ovo gnjusno nedjelo, uz pomoć domorodačkih muškaraca, te kreće na put kroz Tasmaniju.


Prema portalu news.com.au jedna je žena u publici vrisnula: „Već je bila silovana, ne moramo to ponovno gledati“.


Nakon završetka prikazivanja uvodnih scena, dogodilo se još nekoliko nasilnih, uključujući ubojstva domorodaca, beba i još nekoliko scena silovanja.


Kritike oko filma su podijeljene. Scott Menzel iz We Live Entertainment piše: „Mislim da vas niti jedna kritika ne može psihički i emocionalno pripremiti na ono što je Kent probudila ovim filmom. ‘The Nightingale’ je vrlo težak film s emocionalnim udarcem“.


Justin Chang, Los Angeles Times, ima svoj doživljaj: „”I ispunjenje i vješta subverzija konvencije osvetničkog trilera, slika postaje pomalo preopterećena u svojim posljednjim dijelovima, ali je ipak poduprta dosljednošću i intenzivnom mišićavošću filma.”


Johnny Oleksinski iz New York Posta uputio je negativnu kritiku: „Pakiranje stalnih izvora silovanja, smrti i premlaćivanja u više od dva sata je nepotrebno kažnjavajuće i stiže na štetu likova i priče“.


Redateljica Jennifer Kent koja je režirala i „The Babadook“ priznaje da je snimanje pojedinih scena bilo vrlo teško. Priznaje da je plakala kroz čitav proces post-produkcije, prenosi Ladbible.