Zanimljiva odluka

Posljednji nastavci “Brzih i žestokih” bit će jedno poglavlje podijeljeno u dva fima

T.I.

Redatelj Justin Lin kaže da svaki dan razmišlja o filmu i procesu stvaranja koji će donijeti najbolji rezultat. Njegov je zaključak da je odluka da se posljednja priča snimi u dva nastavka ispravnaJedna od najuspješnijih filmskih franšiza s ukupno preko pet milijardi prometa na kino blagajnama „Brzi i žestoki“, primiče se svome kraju. Već prošle godine je objavljeno da će deseti i jedanaesti film iz serije biti i posljednji, što ne znači definitivni kraj. Spin off nastavci nisu isključeni.


Svojom jednostavnom, ali dobitnom kombinacijom jakih automobila, priča o ilegalnim uličnim utrkama, lošim i dobrim momcima, atraktivnim potjerama i pucnjavama, sve začinjeno s nešto romantike, “Brzi i žestoki” su u 20 posljednjih godina postali nadgeneracijski filmski fenomen.


Novost koju upravo saznajemo otkrio je redatelj Justin Lin u Collideru, 10. i 11. film bit će dva nastavka jedne priče.
“Pretpostavka da posljednje poglavlje bude podijeljeno u dva filma je točna. Moram reći, jako mi je drago – jer mislim da kad sam tek ušao u ovu franšizu, novi nastavci nisu bili zagarantirani. Moralo se to zaraditi.  To što sam dobio oavkvu priliku da radim još dva filma mnogo mi znači“ – pojasnio je Justin Lin, koji je dosad režirao najviše nastavaka u seriji, čak pet, ujključujući i posljednji „F9“ iz ove godine.


Treba napomenuti da „F9“ po zaradi drugi najuspješniji film ove godine u svijetu i dalje opterećenom pandemijom i u dosad neviđenoj situaciji da su na vrhu najgledanijih dvije godine za redom neamerički filmovi s Dalekog istoka, prošle godine japanski akcijski crtić „Demon Slayer: Mugen Train“, ove godine kineska komedija „Hi, Mom“.


U Collideru Justin Lin kaže da svaki dan razmišlja o filmu i procesu stvaranja koji će donijeti najbolji rezultat. Njegov je zaključak da je odluka da se posljednja priča snimi u dva nastavka ispravna.


Plan je da se „F10“ počne snimati početkom 2022. godine, i da u se u kinima pojavi početkom 2023., nadamo se, postpandemijske godine.