Bez Spielberga

Peti nastavak Indiana Jonesa počinje se snimati sljedeći tjedan u Velikoj Britaniji

T.I.

Sa 78 godina Harrison Ford se vraća ulozi Inidana Jonesa i jedino je staro lice koje će se pojaviti u petom nastavku. Uz njega nastupaju neki novi likovi, u Hollywoodu sve zaposleniji Mads Mikkelsen, engleska glumica Phoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson i njemačka zvijezda Thomas KretschmannTrinaest godina je prošlo od zadnjeg filma iz jedne od najpoznatijih (i najboljih) avanturističkih franšiza u povijesti Hollywooda, „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull“ u režiji Stevena Spielberga i činilo se da možda više neće biti novih nastavaka.


Na kraju, Indiana Jones ide dalje, prema informacijama Deadlinea snimanje počinje sljedećeg tjedna u Velikoj Britaniji, ali ovaj put bez Stevena Spielberga u ulozi redatelja, koji je zadržao poziciju producenta i uključen je u razne aspekte filma.


Umjesto njega uskače još jedan, malo mlađi majstor režije, James Mangold koji se, baš poput Scorsesesa, pokazao vrlo prilagodljivim u raznorodnim filmskim žanrovima. Poznat je po sjajnom “malom” krimiću „Copland“, psihološkoj drami „Girl, Interrupted“, glazbeno biografskom „Walk The Line“, filmovima o superjunacima u „The Wolverine“ i „Logan“, da bi za sportsku dramu “Ford v Ferrari” iz 2019. zasluženo zaradio nominaciju za Oscara za najbolji film.
Sa 78 godina Harrison Ford se vraća ulozi Inidana Jonesa i jedino je staro lice koje će se pojaviti u petom nastavku. Uz njega nastupaju neki novi likovi, u Hollywoodu sve zaposleniji Mads Mikkelsen, engleska glumica Phoebe Waller-Bridge koju pamtimo iz urnebesne serije „Fleabag“, nadalje, tu su Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson i njemačka zvijezda Thomas Kretschmann.


O filmskoj radnji se još ne zna gotovo ništa, pouzdano je samo da je riječ o kronološkom nastavku i da bi se u kinima trebao pojaviti 29. srpnja naredne godine.