Britanski Tarantino

Ovo bi mogla biti filmska poslastica: Guy Ritchie snima ratni film

T.I.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Priča nas vraća u 1939. kad su Britanci bili izloženi poniženju od strane Njemačke u Europi, a Churchill im je htio odgovoriti snažno. I prljavo.Nakon što je izgradio ime na modernim gangsterskim filmovima s britanskim štihom (Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, Rocknrolla, The Gentleman) i filmovima nabijenim akcijom (Sherlock Holmes, The Man from U.N.C.L.E.), Guy Ritchie snimat će svoj prvi ratni film u karijeri.


Kako doznaje Deadline, riječ je o Paramauntovom projektu „Ministry of Ungentlemanly Warfare“ baziranom na istoimenoj knjizi Damiena Lewisa, čiji podnaslov „Kako su Churchillovi tajni ratnici zapalili Europu i započeli modernu eru crnih operacija“ uvelike objašnjava o čemu je tu zapravo riječ.


Priča nas vraća u 1939. kad su Britanci bili izloženi poniženju od strane Njemačke u Europi, a Churchill im je htio odgovoriti snažno. I prljavo. Tražio je od grupa izabranih ljudi da više ne poštuju uobičajena pravila ratnog prava i ratnog „fair-playa“ i da udaraju iza neprijateljskih linija podmuklo i bez milosti, bez direktnih naređenja. Te su grupe na taj način funkcionirale kroz čitavi 2. svjetski rat.Kako u Deadlineu procjenjuju, ovaj film bi mogao biti parnjak TarantinovomInglorius Basterds“ gdje u jednom alternativnom tumačenju povijesti skupina dobro obučenih židovsko-američkih ilegalaca sije smrt iza neprijateljskih linija.