Direktorica fotografije

Održano bdjenje za Halynu Hutchins koju je nesretnim slučajem upucao Alec Baldwin

Hina

Glumac Alec Baldwin je u četvrtak nesretnim slučajem ustrijelio direktoricu fotografije Hutchins na snimanju vesterna "Rust". Rečeno mu je da je pištolj siguranU Novom Meksiku je održano bdjenje u znak žalosti za Halynom Hutchins koja je smrtno stradala na američkom filmskom setu, objavio je BBC u nedjelju.


Na bdjenju u Albuquerqueu bili su profesionalci iz filmske industrije i zapalili svijeću za 42-godišnjakinju.


Glumac Alec Baldwin je u četvrtak nesretnim slučajem ustrijelio direktoricu fotografije Hutchins na snimanju vesterna “Rust”. Rečeno mu je da je pištolj siguran.
Nesreća je izazvala zabrinutosti za sigurnost na filmskim setovima.


“Bila je toliko dinamična i kada se nešto ovakvo dogodi, to je razarajuće za sve nas”, rekla je Sandie Kay, filmska radnica u Albuquerqueu.Neki ljudi nosili su transparente kojima se pozivalo na povećanje mjera sigurnosti na filmskim setovima.


“Mislim da je ovo definitivno snažan podsjetnik na sigurnost oružja na setu i ja sam za zabranu pravih pištolja ako je to moguće”, rekla je filmska radnica Cheryl Lowe.


Prema sudskim zapisnicima, pomoćnik redatelja Dave Halls nije znao da je u pištolju pravo streljivo i predao ga je Baldwinu uz riječi da je oružje “hladno”, filmskim žargonom bez pravog streljiva.


Ozlijeđen je redatelj Joel Souza koji je stajao iza Hutchins.


Prema napisima New York Timesa i Los Angeles Timesa, par dana prije incidenta je najmanje dvaput pucano iz pištolja.


Članovi ekipe rekli su da se to dogodilo u kabini na mjestu snimanja filma. Oni su bili dio skupine koja je dala otkaz nekoliko sati prije nesreće zbog pritužbi na radne uvjete i neplaćen rad.


Filmski producenti priopćili su u petak da nisu bili upoznati sa sigurnosnim pitanjima, ali da će “provesti interni uvid u procedure dok je produkcija zaustavljena”.


Takvi incidenti na snimanju filmova iznimno su rijetki.