"The Unbearable Weight of Massive Talent"

Nicolas Cage će glumiti Nicolasa Cagea u filmu o Nicolasu Cageu: Radnja je bizarna poput ideje

P. N.

FOTO/Wikimedia Commons

FOTO/Wikimedia Commons

Cage će glumiti fiktivnu verziju samog sebe - glumca koji očajnički želi ulogu u novom filmu Quentina Tarantina.Od 2006. godine glumac Nicolas Cage je uglavnom imao uloge u niskobudžetnim filmovima, a sada bi trebao glumiti – samog sebe. Lionsgate je pobjedio konkurenciju (uključujući HBO Max i Paramount) za film “The Unbearable Weight of Massive Talent” (“Nepodnošljiva težina ogromnog talenta”)  čiji scenarij potpisuju Tom Gormican i Kevin Etten, prenosi UNILAD.


Ako se svi ugovori realiziraju, Cage će glumiti fiktivnu verziju samog sebe – glumca koji očajnički želi ulogu u novom filmu Quentina Tarantina, dok usklađuje odnos sa svojom kćerkom tinejdžericom. Kroz film će razgovarati i sa egoističnom verzijom samog sebe iz devedesetih, koja mu ne da mira zbog toga što je napravio mnoštvo loših filmova i više nije zvijezda.


Film će nakon toga skrenuti u još bizarnijem smjeru. “Cageov lik ima tonu dugova i prisili se pojaviti na rođendanskoj zabavi meksičkog milijardera koji je, igrom slučaja, obožavatelj njegova rada i potajno se nada da će mu pokazati scenarij na kojem radi. Dok se zbližava s milijarderom, CIA obavještava Cagea da je bogataš zapravo narkobos koji je oteo kćer predsjedničkog kandidata Meksika. Cagea zatim regrutira američka vlada da bi dobila potrebne informacije. Radnja filma postaje još dramatičnija kada Meksikanac dovede Cageovu kćer i njegovu bivšu ženu. Dok njihovi životi vise o koncu, Cage preuzima ulogu života”, prenosi UNILAD.
Film bi trebao odati počast nekim Cageovim upečatljivijim ulogama, poput onih iz filmova “Leaving Las Vegas”, “Face/Off” i “Nestali za 60 sekundi”.


Cage je navodno primio pismo od Gormicana koji je objasnio zašto je projekt ljubavno pismo glumčevoj ostavštini, a ne izrugivanje. Cageu se ideja navodno svidjela. Kevin Turen, producent nadolazeće dame “Waves” koji je radio i na hitu “Euforija”, navodno će uz Cagea i Mikea Nilona producirati i ovaj film.