Novi uspjeh

Nagrađena “Murina” imat će svoju sjevernoameričku karijeru na festivalu u Torontu

Davor Mandić

»Murina« će u Torontu imati svoju sjevernoameričku premijeruZAGREB – Film »Murina« redateljice Antonete Alamat Kusijanović bit će prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u sklopu programa Suvremena svjetska kinematografija (Contemporary World Cinema), koji donosi snažne priče s globalnom perspektivom, kako to kažu iz odnosa s javnošću filma. Međunarodni filmski festival u Torontu profilirao se u jedan od najposjećenijih i najutjecajnijih filmskih festivala, a »Murina« će u Torontu imati svoju sjevernoameričku premijeru, dodaju.


Film »Murina« imao je svjetsku premijeru na 74. Cannesu, odakle se redateljica Antoneta Alamat Kusijanović vratila s prestižnom nagradom Zlatna kamera (Camera d’Or) za najbolje debitantsko ostvarenje festivala. Hrvatska premijera održana je na Pulskom filmskom festivalu, gdje je »Murina« osvojila Nagradu publike Zlatna vrata Pule. Zlatnom arenom za sporednu žensku ulogu nagrađena je glumica Danica Ćurčić, a redateljica je nagrađena Brezom za najbolju debitanticu.


Osim do Toronta, »Murina« će i do Sarajeva, gdje će na Sarajevskom filmskom festivalu biti prikazana 17. kolovoza. Domaća publika film će uskoro moći gledati u ljetnim, ali i ostalim kinima širom Hrvatske.