Prvo izdanje

Na plažu Medane u Puntu ovaj vikend stiže Sea Stories Festival

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Festival je to filma, glazbe i storytellinga, otkriva nam Laura Gržančić.Punat, točnije ondje već neko vrijeme bogatim glazbenim i kulturnim programima načičkan lokalitet plaže Medane, i ove sezone ugošćava niz zanimljivih, kvalitetnih i tematski šarolikih zbivanja.


Kako su nam najavili organizatori događanja koja su se ondje zapravo već počela zbivati, predstojećeg vikenda Medane će ugostiti prvo izdanje novopokrenutog Sea Stories Festivala.


Lajtmotiv brodovi


Festival je to filma, glazbe i storytellinga, otkriva nam Laura Gržančić, od koje smo doznali i da je plan da festival ove godine, ali i u svim idućim njegovim izdanjima, bude okrenut i posvećen slavljenju suživota čovjeka i mora, kroz razne teme.
– Ove su godine lajtmotiv premijernog izdanja festivala brodovi – predstavila nam je naša sugovornica, napomenuvši da će priča o brodovima početi projekcijom filma iz 1964. godine »Dugi brodovi/The long ships«, režiju kojeg potpisuje Jack Cardiff.


– To je film koji je na mnoge načine povezan s Puntom, među ostalim i zato što su takvi brodovi, znaju to naši sumještani, građeni i u našem brodogradilištu – kazuje nam nadalje Laura Gržančić.


Naglašava da posebnost filma i projekcije na kojoj će biti prezentiran, predstavlja činjenica da su mnogi Puntari sudjelovali u snimanju filma, o kojem će okupljenima na Medanama više ispričati prof. Daniel Rafaelić, moderator događanja koje će otvoriti Festival.


Priča Damira Urbana


Projekciji koja je na rasporedu u petak, 24. lipnja, tijekom prve večeri Festivala, nazočit će i gosti iz Budve, jedne od lokacija na kojoj je 60-ih godina prošlog stoljeća sniman film koji će u toj prigodi biti prikazan.


Također, u parku na puntarskoj rivi biti će postavljena i prigodna izložba o filmu. Nakon prvog dana posvećenog filmskoj umjetnosti, drugi dan ili bolje rečeno večer, pripada glazbi i storytellingu.


– Svoju priču o brodovima, luci i njihovom utjecaju na vlastito umjetničko stvaralaštvo ispričat će nam poznati riječki umjetnik Damir Urban koji će u toj prilici izvesti i prigodni glazbeni program – zaključila je Laura Gržančić, predstavnica tvrtke, odnosno agencije Voxarets koja organizacijski stoji iza ovog novog, obećavajućeg kulturnog projekta.


Programi tijekom obiju festivalskih večeri počinju u 21 sat, a ulaz na Medane bit će besplatan