"Finding Jack"

Mnogi napali ideju: “Angažirali” pokojnog Jamesa Deana za ulogu u novom filmu

P. N.

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

James Dean umro je 30. rujna 1955. u prometnoj nesreći u dobi od tek 24 godine.Šezdeset i četiri godine nakon svoje smrti, James Dean će se pojaviti na filmu uz pomoć specijalnih efekata koji će oživjeti lik tog američkog glumca, potvrdila je u srijedu produkcijska kuća Magic City Films. U dugometražnoj ratnoj drami “Finding Jack”,  James Dean će utjeloviti Rogana, prenosi The Hollywood Reporter.


Magic City Film na projektu surađuje s dvije tvrtke koje se bave specijalnim efektima, kanadskom Imagine Engine i južnoafričkom MOI World Wide. Prema THR-u, film će koristiti “full body” tehnologiju koja stvara sliku neke osobe na temelju arhivskih fotografija i video snimaka.


Magic City Films se upustio u projekt jer drži sva prava korištenja lika Jamesa Deana koja je kupio od glumčeve obitelji. “Obitelj to doživljava kao njegov četvrti film, koji nikada nije uspio snimiti”, kaže Anton Ernst, jedan od utemeljitelja Magic City Filmsa i su-redatelj filma uz Tati Golykh. “Nećemo razočarati njegove fanove”, obećao je.
James Dean umro je 30. rujna 1955. u prometnoj nesreći u dobi od tek dvadeset i četiri godine, kada je svojim Porscheom udario u drugi auto na kalifornijskoj cesti blizu mjesta Cholame. Glumio je filmovima “Buntovnik bez razloga”, “Istočno od raja” i “Div”, a za posljednja dva je bio nominiran za Oscara.


Pobunili se mnogi


Nakon objave vijesti, mnoge su poznate osobe putem društvenih mreža izrazile svoje zgražanje. Glumac Chris Evans je odluku označio kao “sramotnu”, a Zelda Wiliams je na svom Twitter profilu napisala: “Ovo dozvoljava toliko strašan presedan za budućnost nastupanja”. 


Oko negativnih komentara se oglasio Ernst, koji je za THR izrazio tugu i zbunjenost zbog istih. “Ne razumijemo to. Nismo nikada namjeravali da ovo bude neka marketinška spačka. Sve smo pretražili u potrazi za savršenim glumcem koji će utjeloviti Rogana, što je ekstremno kompleksan lik. Nakon mjeseci istraživanja, odlučili smo se za Jamesa Deana”, objašnjava. 


Produkcija kreće 17. ovog mjeseca, a film bi trebao izaći 11. studenog iduće godine.