Tom Raider 2

Misha Green piše scenarij i režira novi film o Lari Croft

T.I.

Misha Green je dobila taj posao, nakon što je nedavno sličan posao obavila za sci-fi horor seriju "Lovecraft Country". Što se tiče njenih scenarističkih referenci, pisala je serije „Underground“, „Sons of Anarchy“ i „Heroes“Iako je bilo skeptičnih oko stoga hoće li norveški režiser (Roar Uthaug) bez internacionalnog iskustva i švedska glumica u usponu (Alicia Vikander) uspjeti ispočetka uspostaviti franšizu, reboot originala s Angelinom Jolie u ulozi Lare Croft, stvari su ispale prilično dobro. Kod kritike novi Tomb Raider je prošao osjetno bolje nego u slučaju prve verzije, a na blagajnama je zabilježio više nego pristojan rezultat. Na stotinjak milijuna uloženih dolara ostvaren je promet od karata od 270 milijuna.


Sasvim dovoljno da se uloži u nastavak priče baziranoj na popularnoj video igri. Još 2019. MGM je angažirao Amy Jump koja je skoro svoju cijelu karijeru kao scenaristica vezala uz britanskog redatelja Bena Wheatleya, poznatog po hororima, krimićima i crnim komedijama (Kill List, Sightseers, Free Fire, A Field In England). Upravo je Wheatley angažiran kao režiser i već je objavljen okvirni datum izlaska filma u 2021. No, produkcije nije započela do 2020. i stvari su se ohladile s pandemijom, pa je cijela priča došla u pitanje.


Sada se ipak nešto događa, kako saznaje Deadline, projekt je živ i ima novog redatelja. Točnije novu scenaristicu i redateljicu u jednoj osobi. Misha Green je dobila taj posao, nakon što je nedavno sličan posao obavila za sci-fi horor seriju “Lovecraft Country“. Što se tiče njenih scenarističkih referenci, pisala je serije „Underground“, „Sons of Anarchy“ i „Heroes“. Tomb Raider 2 bit će joj redateljski debi što se tiče cjelovečernjih filmova.
Vijest o njenom angažmanu nije nagađanje, jučer se nakon potvrde sama pohvalila na Twitteru.Što se tiče glumačke postave, pouzdano je da će beskrajno simpatična i atraktivna Alicia Vikander ponoviti ulogu Lare Croft.