Zaposleni glumac

Liam Neeson ne posustaje s ulogama u akcijskim trilerima

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

U posljednje tri godine mogli smo ga gledati u devet igranih filmova. Nakon svježeg „akcića“ Honest Thief, uskoro možemo očekivati još dva adrenalinska naslova s Neesonom u glavnoj uloziLiam Neeson je vrlo zaposlen u posljednje vrijeme. U zadnje tri godine mogli smo ga gledati u devet igranih filmova, i to uglavnom u glavnim ulogama. Poslije prilično uspješne niske akcijskih filmova (The Commuter, Widows, Cold Pursuit, Honest Thief), dolaze još dva. „The Ice Road“ je u postprodukciji već duže vrijeme i očito je pandemija ta što ga još nismo dočekali u kinima, a ovih je dana najavljeno da će Neeson udružiti snage s američkim redateljem mađarskih korijena Nimrodom Antalom. Antal je s horor trilerom „Motel (The Vacancy)“ iz 2007. i „Predatorima“ tri godine kasnije pokazao potencijal, ali mu je karijera u međuvremenu zastala.


U filmu „Retribution“ ćemo moći provjeriti njegovu redateljsku formu i rezultat usporediti s originalom „El Desconocido“. Naime, ovaj triler remake je španjolskog filma iz 2015. godine o čijoj je kvaliteti dovoljno reći da je bio nominiran za 8 Goya nagrada, španjolskog Oscara.


Priča prati bankara koji kao i svakog radnog dana vizi dvoje djece u školu prije negoli ode na posao. Nakon što krene, primi telefonski poziv i glas s druge strane mu kaže da mu je u automobilu postavljen eksploziv kojeg će detonirati ako ne izvrši sve što mu nepoznata osoba s druge tijekom dana naredi. Prilično slična radnja kao u filmu „The Commuter“ i rekli bismo, uloga po mjeri Liama Neesona.
Iza projekta stoji francuska producentska kuća Studiocanal za koju Neeson radio već na četiri naslova, od kojih su tri („Non-Stop“, „Unknown“ i „The Commuter“), zaradili pristojan profit na kino blagajnama. Snimanje počinje u proljeće 2021. u Berlinu.


Pogledajte kako je to izgledalo u španjolskom originalu: