Veliki glumac

Leonardo DiCaprio donirao 10 milijuna dolara za potporu Ukrajini. Nije htio da se to objavi

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Informaciju o tomu da je za potporu Ukrajini izdvojio čak 10 milijuna dolara glumac nije planirao objavitiLeonardo DiCaprio je donirao 10 milijuna dolara za potporu Ukrajini, zemlji za koju je osobno duboko vezan jer je glumčeva baka po majci, Helene Indenbirken, rođena u Odesi kao Jelena Stepanovna Smirnova.


Odande je 1917. s roditeljima emigrirala u Njemačku, gdje je rođena DiCapriova majka, koja je uvelike utjecala na njegov odgoj, što je glumac istaknuo u više intervjua, objavio je njemački rtl exclusiv.


No DiCaprio je bio vrlo blizak i s bakom, koja mu je od samih glumačkih početaka bila potpora u karijeri.
Helene Indenbirken, koja je umrla 2008. u dobi od 93. godine, gotovo do kraja života pojavljivala se sa svojim unukom i kćeri na premijerama njegovih filmova.


Informaciju o tomu da je za potporu Ukrajini izdvojio čak 10 milijuna dolara glumac nije planirao objaviti.


Prenijela ju je međunarodna Višegradska zaklada, projekt Višegradske grupe čiji je cilj financijski podupirati međunarodne inicijative.


Glumac i producent, koji je za Oscara nominiran šest puta, a tu je nagradu i dobio za ulogu u filmu ‘Revenant’ Alejandra Gonzaleza Inarritua, već godinama u rubrici ‘profesija’ piše – glumac i ekolog.


DiCaprio je već odavno uključen u inicijative posvećene borbi protiv klimatske katastrofe. Godine 1998. je, kao 25-godišnjak, sa svojom obitelji osnovao Zakladu Leonardo DiCaprio koja podupire “održivi razvoj diljem svijeta”.


Brojni su poznati glumci i redatelji izrazili solidarnost s ukrajinskim narodom, a mnogi su prionuli prikupljanju novca za konkretnu pomoć stanovništvu.