Mace Windu

Legendarni glumac bi se vratio u “Ratove zvijezda”: Vjeruje da njegov lik “nije doista gotov”

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Interes za povratkom u ulogu izrazio je i Samuel L. JacksonTrilogija o Skywalkeru se bliži kraju jer nam uskoro dolazi “The Rise of Skywalker”, ali iduća godina nosi i nove naslove franšize “Zvjezdani ratovi”, prenosi LADBible.


Jedan od noviteta je i serija o Obi-Wan Kenobiju. Iako se uglavnom priča o Ewanu McGregoru i repriziranju njegove uloge Obi-Wan Kenobija, interes za povratkom u ulogu izrazio je i Samuel L. Jackson.


Tijekom gostovanja u emisiji “The Late Show With Stephen Colbert” ranije ove godine, glumac je kazao: “Volio bih još jednom biti Mace Windu u ‘Ratovima zvijezda'”.
Iako bi obožavatelji zasigurno s oduševljenjem prihvatili njegov povratak, postavlja se veliko pitanje: “Nije li Mace Windu preminuo u ‘Osveti Sitha’?”


Jackson vjeruje da nije tako. Blizu gostovanja u spomenutoj emisiji, na svom je Twitter profilu odgovorio na pitanje obožavatelja o tome zašto je Windu nestao iz serijala. 


“Kao i u većini nastavaka, ideja Georga Lucasa je bila ubiti Macea Windua. Kazao je da su pogibelji svih dosadašnjih likova jednostavno vodile tome te da je jedina osoba čija bi smrt nešto značila u tom nastavku, bila moja. Pokušao sam shvatiti zašto. Zar me ne može samo ozlijediti ili nešto slično? Ali u mojoj glavi – ja nisam mrtav. Jediji mogu pasti s užasno velikih visina i ne umrijeti”, odgovorio je legendarni glumac. 


Ako smo riješili taj problem, onda ostaje riješiti i kako bi se Windu uklopio u trenutnu vremensku crtu filmova. Windu se originalno pojavio u pred-triologiji kao master Obi-Wana, zbog čega bi imalo smisla da se vrati i u novoj Disneyjevoj seriji.


No, još smo daleko od odluke hoće li se vratiti ili neće. LADBible prenosi da su jedine informacije o seriji da je sezona u razvoju te da se McGregor vraća kao Obi-Wan, što je potvrđeno ovog ljeta.


McGregor je do tada morao konstantno lagati o svojoj povezanosti sa serijom, pa mu je konačno priznanje došlo kao pravo olakšanje. 


Za Entertainment Tonight je kazao: “Pa, vrlo je neobična situacija jer studio i franšiza žele apsolutnu tajnost i to se mora poštivati. Ali problem je kada se vas pita i morate lagati u odgovoru, a ja to ne volim”.