Snimanje na području Liburnije

Larin izbor: Opatija pružila dom Lari i Zlaji

Dolores Juretić

Opatija i Lovran ovih su dana domaćini nekih od prizora jedne od najgledanijih hrvatskih serija svih vremena – »Larinog izbora« pa se jučer moglo sresti Editu Karađole, Eciju Ojdanić, Jagodu Kumrić i druge članove glumačke postave OPATIJA Jesi vidio moga Zlaju, pita ga Lara s puno nježnosti u glasu… Koga? Znamo, al’ ne smijemo reći. Prekršili bi pravila, a i tako smo se jedva uvukli na set. Lara jučer je svoje životne dileme rješavala u opatijskom parku Angiolina. Vijest glasi: Opatija i Lovran ovih su dana domaćini nekih od prizora jedne od najgledanijih hrvatskih serija svih vremena. Najviše šušura jučer je bilo na ulazu u park Angiolina, tamo oko mula. 


  Kreni, proba, ide! Tišina, snima se. Akcija… opetovano se moglo čuti tijekom prošla dva dana, a ljubitelji serije koji su tu slučajno naišli mogli su izbliza vidjeti likove iz velike i dramatične ljubavne priče. 


  Prvo smo vidjeli Riječanku Editu Karađole odnosno Cvitku koju u seriji često možemo čuti kako svoje savjetovanje započinje rečenicom »kćerce moja«, a kćerca, Ecija Ojdanić odnosno Nela također se mogla sresti u Opatiji, a parkom je prošetala i Nikol odnosno Jagoda Kumrić.
Svoj na svome na lokaciji u blizini opatijskog mula bio je možda najviše kapetan i otac obitelji Tonči Zlatar odnosno Frane Peršin, koji se onako u mornarskoj majicinekako najbolje uklopio u prostor s opatijskom lukom u pozadini.


Tu je i Lara, Doris Pinčić, zvijezda »Larinog izbora« koja je tijekom jučerašnjeg snimanja imala susret s jednim novim muškarcem u njezinu životu, no o tome kad dođe vrijeme. Doris Pinčić je prije nekoliko dana proslavila je 24. rođendan na setu serije.


Prošle godine slavila ga je zajedno s viješću o gledanosti i brojkama koje su tijekom sezone još rasle. Godinu dana kasnije, najomiljenije je TV lice zajedno s ostalom glumačkom ekipom koja joj se pridružila u slavlju. Larin se tim vratio nakon ljetne stanke na set i nastavlja snimati nove nastavke.


  Ekipa »Larinog izbora« koja je jučer u punoj snazi brojila oko 35 članova, od čega su glumci činili manji dio, a brojniji su bili tehničari, asistenti, kamermani, seli se danas na područje Lovrana. Hoćemo li ih u nastavku snimanja serijala još viđati na području Liburnije nismo uspjeli saznati, napetost i neizvjesnot ipak su najveći aduti ove životne priče, kojoj je Opatija nakratko bila domom.Ljubavna priča Jakova i Lare u novim će nastavcima morati prevladati nove prepreke te dokazati da prava ljubav uvijek pobjeđuje. Njihova veza bit će stavljena na veliku kušnju. Osvetnici će ih pokušati razdvojiti te ugroziti sreću i živote cijele obitelji Zlatar. Jakov i Lara vraćaju se starom životu u vili Zlatar nakon finalne borbe sa zlim Dinkom. Uskoro će ih razveseliti najljepša vijest na svijetu, ali posjetiti i okrutna bolest te neki novi ljudi koji će učiniti sve da njihovoj neizmjernoj sreći dođe kraj. Mogu li Jakov i Lara podnijeti još jedno razdvajanje, može li se hrabri Jaša ponovno izboriti za sreću svoje obitelji i hoće li zla kletva koja ih prati napokon zauvijek biti prekinuta, saznat ćemo u novim nastavcima »Larinog izbora«. Neke od novih likova utjelovit će beogradska glumica Sanja Popović, a na set serije stiže i bivši ministar kulture u Vladi Crne Gore, glumac Branimir Popović. Život mi se u posljednjih godinu dana potpuno izmijenio. Novi ljudi, nova iskustva, nova saznanja i gotovo posve nova priča. Snimanje serije mi je evo omogućilo da dođem i na ovo područje što mi je samo još jednom potvrdilo da je ovdje sve nekako bajkovito. I Rijeka i Opatija imaju jednu dobru vibru, komunikativni su gradovi, kazala nam je u pauzi snimanja Ornela Vištica odnosno Karmen iz serije Larin izbor, a naše pitanje kakav je »suživot« Karmen i Ornele čuli smo ovakav odgovor:   – Od Karmen sam puno naučila, ali i ona od mene. Volimo se jako, zajedničko nam je to što smo za ljubav spremne učniti puno ludosti . To nam je u temperamentu, kao uostalom i Lari.