Leaving Neverland

Kontroverzni dokumentarac o Michaelu Jacksonu donosi i neugodne optužbe

P. N.

Izvor: YouTube/Screenshot

Izvor: YouTube/ScreenshotIzašao je trailer za dokumentarni film ˝Leaving Neverland˝. U dokumentarcu o Michaelu Jacksonu bit će prikazana svjedočenja Jamesa Safechucka i Wadea Robsona koji tvrde da ih je preminuli kralj popa seksualno zlostavljao na svojem imanju ˝Neverland˝.


Film će trajati četiri sata, a režiju potpisuje Dan Reed. Premijerno je prikazan na Sundance festivalu, šokirao je publiku i kritičare prikazujući Jacksona kao pedofila.


Jacksonova obitelj je kritizirala film u pismu 10 stranica dugačkom koje su poslali direktoru HBO-a.
U pismu su odbacili optužbe prema Jacksonu i osudili Dana Reeda što nije razgovarao s nikim iz obitelji ili pravnog tima.


Od premijere filma, neki su fanovi kralja popa napali redatelja i dvojicu tužitelja.– Postoji čitava vojska fanova koji su skoro kao kult i govore užasne stvari o filmu na društvenim mrežama”, rekao je Reed.

– Ovo nije film o Michaelu Jacksonu, rekao je Varietyju. – Ovo nije film o Michaelu Jacksonu koji zlostavlja dječake. To je film o dvije obitelji i kako su se dvije obitelji pomirile s onim što su im njihovi sinovi otkrili mnogo godina nakon što je Jackson umro.


Kontroverzni dokumentarac će se prikazati 6. ožujka na kanalu Channel 4.